Как да подготвим рибата, преди да я сготвим?
    За да си набавим оптималното количество Омега-3 мастни киселини, е необходимо да включим в менюто си повече риба и морски дарове. Как обаче да ги подготвим за ястията по най-добрия начин, за да запазят в максималната степен полезните си качества? Вижте следните съвети:
- размразявайте филето от риба на стайна температура, без да го оставяте да се размекне. В леко подсолена вода може да размразявате само голяма цяла риба;
 - за да не ви се плъзга рибата, когато я чистите, поръсете ръцете си с малко сол. Ако люспите й не се махат лесно, я потопете за минута във вряла вода или я полейте с оцет;
 - изчистете и измийте рибата под течаща студена вода;
 - след като я измиете, я подсушете и намажете с лимонов сок. Оставете я да престои така 15 минути в хладилник;
 - за да премахнете неприятната миризма на тиня, капнете в устата на рибата малко оцет (или напръскайте филето с оцет);
 - за да я обезсолите, я оставете под течаща вода или я накиснете във вода с оцет (2 супени лъжици оцет на 1 кг риба).
 
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОМЕГА 3 RX МИНИ капсули 500 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
ОМЕГА ФАКТОР ЗА ЖЕНИ капсули 1035 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90 GNC
ЛИЗИ ОМЕГА 3 ФОРТЕ капсули * 64
ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
 - Хранене и готвене
 - Кои добавки са ефективни при артрит?
 - Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
 - Морски костур с горчица в орехова панировка
 - Как да приготвите перфектната риба на скара
 - Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
 - Риба на пара с домати и чесън
 - Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
 - Филе от риба на тиган с масло и билки
 - Ципура със зеленчуци и лимон на фурна
 - Риба с чери домати, маслини и каперси
 
Коментари към Как да подготвим рибата, преди да я сготвим?