Как да подготвим рибата, преди да я сготвим?
За да си набавим оптималното количество Омега-3 мастни киселини, е необходимо да включим в менюто си повече риба и морски дарове. Как обаче да ги подготвим за ястията по най-добрия начин, за да запазят в максималната степен полезните си качества? Вижте следните съвети:
- размразявайте филето от риба на стайна температура, без да го оставяте да се размекне. В леко подсолена вода може да размразявате само голяма цяла риба;
- за да не ви се плъзга рибата, когато я чистите, поръсете ръцете си с малко сол. Ако люспите й не се махат лесно, я потопете за минута във вряла вода или я полейте с оцет;
- изчистете и измийте рибата под течаща студена вода;
- след като я измиете, я подсушете и намажете с лимонов сок. Оставете я да престои така 15 минути в хладилник;
- за да премахнете неприятната миризма на тиня, капнете в устата на рибата малко оцет (или напръскайте филето с оцет);
- за да я обезсолите, я оставете под течаща вода или я накиснете във вода с оцет (2 супени лъжици оцет на 1 кг риба).
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90 GNC
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 90
БАРЛИЙНС ФРЕШ КЕЧ РИБЕНО МАСЛО капсули * 250
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Подобряване на психичното здраве: добавки и хранене
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Хранителни добавки при менопауза
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Змийското масло - как истински лечебен продукт се превръща в символ на измамата
- Омега-3 мастни киселини
- Прием на добавки по време на кърмене
- Див лен, Камелина
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
Коментари към Как да подготвим рибата, преди да я сготвим?