Как да сготвим пуйка, кокошка, петел или пилешко месо?

Птичето месо е сравнително по-диетично и лесно смилаемо от свинското месо. То не е тлъсто и притежава подходящ баланс между ненаситени и наситени мастни киселини в мазнината си. Освен това, съдържа витамини A, E, D, B, както и минерали като фосфор и желязо. За да сготвите по здравословен начин месото от пуйка, кокошка, петел, пилешко или друго птиче месо, вижте следните съвети:
- Замразеното птиче месо се нуждае от леко отпускане на стайна температура, но не и размекване.
- Пилешкото става по-вкусно, ако предварително го оваляте в счукан чесън, леко го осолите и го оставите в похлупен съд за 1 нощ в хладилник.
- За печенето на птици отделете по 20 минути на всеки 500 грама месо. Първо фурната трябва да бъде на високи градуси, а след като се образува коричка, я намалете.
- Ако искате да направите пиле на грил, ще го изпечете най-добре, като оставите фурната отворена. Подсолете го леко, след като хване коричка.
- Преди да я сложите да се вари, натъркайте кокошката отвън и отвътре с лимонов сок или лимон, за да стане месото по-крехко и чисто.
- Месото на петела ще направите по-вкусно и крехко, ако преди готвене го натъркате отвън и отвътре с растително масло (олио, зехтин или друго) и го оставите в хладилника за 12 часа. Ако птицата е по-стара, я оставете за 24 часа.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните видове месо
- Интуитивно хранене – същност и основни принципи
- Хранене през тръба
- Методи за лечение на анорексия
- Избягване на киселинни храни
- Регулация на слюноотделянето
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Направете здравословен сладолед за децата от ягоди и банани без захар и сметана
Коментари към Как да сготвим пуйка, кокошка, петел или пилешко месо?