Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как да сготвим пуйка, кокошка, петел или пилешко месо?

Как да сготвим пуйка, кокошка, петел или пилешко месо?

от 21 ное 2013г.
Как да сготвим пуйка, кокошка, петел или пилешко месо? - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Птичето месо е сравнително по-диетично и лесно смилаемо от свинското месо. То не е тлъсто и притежава подходящ баланс между ненаситени и наситени мастни киселини в мазнината си. Освен това, съдържа витамини A, E, D, B, както и минерали като фосфор и желязо. За да сготвите по здравословен начин месото от пуйка, кокошка, петел, пилешко или друго птиче месо, вижте следните съвети:

  • Замразеното птиче месо се нуждае от леко отпускане на стайна температура, но не и размекване.
  • Пилешкото става по-вкусно, ако предварително го оваляте в счукан чесън, леко го осолите и го оставите в похлупен съд за 1 нощ в хладилник.
  • За печенето на птици отделете по 20 минути на всеки 500 грама месо. Първо фурната трябва да бъде на високи градуси, а след като се образува коричка, я намалете.
  • Ако искате да направите пиле на грил, ще го изпечете най-добре, като оставите фурната отворена. Подсолете го леко, след като хване коричка.

  • Преди да я сложите да се вари, натъркайте кокошката отвън и отвътре с лимонов сок или лимон, за да стане месото по-крехко и чисто.
  • Месото на петела ще направите по-вкусно и крехко, ако преди готвене го натъркате отвън и отвътре с растително масло (олио, зехтин или друго) и го оставите в хладилника за 12 часа. Ако птицата е по-стара, я оставете за 24 часа.
Още по темата:
  • Ако сте бременна, след пипане на сурово месо измивайте добре ръцете си Ако сте бременна, след пипане на сурово месо измивайте добре ръцете си
  • Разберете какво се случва с тялото, когато спрете да ядете месо Разберете какво се случва с тялото, когато спрете да ядете месо
  • Как да разберете дали пилешкото месо е годно за консумация Как да разберете дали пилешкото месо е годно за консумация
  • Кои са 10-те най-ценни продукта за здравето на жените? Кои са 10-те най-ценни продукта за здравето на жените?
3.7/5 3 оценки

Продукти свързани със СТАТИЯТА

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
2.30лв.

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
86.30лв.

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
5.60лв.

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г

Коментари към Как да сготвим пуйка, кокошка, петел или пилешко месо?

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Как да сготвим пуйка, кокошка, петел или пилешко месо?
    www.framar.bg 
    на 10 July 2025 в 10:49
    Коментирайте "Как да сготвим пуйка, кокошка, петел или пилешко месо?"

СТАТИЯТА е свързана към

  • Околна среда и бит
  • Хранене и готвене
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Интуитивно хранене – същност и основни принципи
  • Хранене през тръба
  • Методи за лечение на анорексия
  • Избягване на киселинни храни
  • Регулация на слюноотделянето
  • Диета с ниско съдържание на мазнини
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Направете здравословен сладолед за децата от ягоди и банани без захар и сметана
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Трансглутаминаза – идеалното лепило за месо

преди 125 дни, 13 часа и 11 мин.

Каква храна може да се даде за котка за добра козина?

преди 561 дни, 19 часа и 19 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 1 дни, 30 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 5 дни, 22 часа и 50 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 12 дни, 19 часа

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 14 дни, 11 часа и 41 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява

Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява

от 21 март 2025г. Прочети повече
Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица) Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

от 22 фев 2024г. Прочети повече
Хранене по аюрведа Хранене по аюрведа

Хранене по аюрведа

от 12 дек 2022г. Прочети повече
Доволни ли сте от качеството на храните, които се предлагат в българските магазини? Доволни ли сте от качеството на храните, които се предлагат в българските магазини?

Доволни ли сте от качеството на храните, които се предлагат в българските магазини?

от 22 юли 2019г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЛЮКСЕОЛ ШАМПОАН ЗА КОСА ПРИ ПРОГРЕСИВЕН КОСОПАД 200 мл

ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ №18 СТАБИЛНОСТ 30 мл

ЛЮКСЕОЛ СЕРУМ РАСТЕЖ И ПЛЪТНОСТ НА КОСАТА 50 мл

ЛЮКСЕОЛ СЕРУМ ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА РАСТЕЖА НА БРАДАТА 60 мл

МАНШОН (МАНШЕТ) ЗА АПАРАТ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ ЗА ВЕРОВАЛ ДУО КОНТРОЛ L 32 - 42 см

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ФУНГОСТАТИН гранули 100 000 IU 50 мл НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 юли 2025г. в 10:34:56

СЕДАТОН сироп 100 мл ФОРТЕКС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 юли 2025г. в 10:29:32

ДЕТРАЛЕКС таблетки 500 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 юли 2025г. в 10:27:44

ФУНГОСТАТИН гранули 100 000 IU 50 мл НОБЕЛ

Коментар на: Mustermann от 10 юли 2025г. в 10:27:18

КОРИЗАЛИЯ обвити таблетки * 40

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 юли 2025г. в 10:27:16
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival