Как да сготвим пуйка, кокошка, петел или пилешко месо?

Птичето месо е сравнително по-диетично и лесно смилаемо от свинското месо. То не е тлъсто и притежава подходящ баланс между ненаситени и наситени мастни киселини в мазнината си. Освен това, съдържа витамини A, E, D, B, както и минерали като фосфор и желязо. За да сготвите по здравословен начин месото от пуйка, кокошка, петел, пилешко или друго птиче месо, вижте следните съвети:
- Замразеното птиче месо се нуждае от леко отпускане на стайна температура, но не и размекване.
- Пилешкото става по-вкусно, ако предварително го оваляте в счукан чесън, леко го осолите и го оставите в похлупен съд за 1 нощ в хладилник.
- За печенето на птици отделете по 20 минути на всеки 500 грама месо. Първо фурната трябва да бъде на високи градуси, а след като се образува коричка, я намалете.
- Ако искате да направите пиле на грил, ще го изпечете най-добре, като оставите фурната отворена. Подсолете го леко, след като хване коричка.
- Преди да я сложите да се вари, натъркайте кокошката отвън и отвътре с лимонов сок или лимон, за да стане месото по-крехко и чисто.
- Месото на петела ще направите по-вкусно и крехко, ако преди готвене го натъркате отвън и отвътре с растително масло (олио, зехтин или друго) и го оставите в хладилника за 12 часа. Ако птицата е по-стара, я оставете за 24 часа.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните видове месо
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Регулация на слюноотделянето
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Измиването на пилешкото месо преди готвене крие риск от разпръскване на опасни бактерии
- Хранене през тръба
- Маслена палма
- Как да "храним" слезката (далака)
- Избягване на киселинни храни
- Течна диета
Коментари към Как да сготвим пуйка, кокошка, петел или пилешко месо?