Консумацията на царевица е препоръчителна при анемия и по време на бременност

Царевицата е не просто вкусна, но и изключително полезна храна, богата на желязо и витамин Б. Ето защо нейната редовна консумация се препоръчва за хората, които страдат от анемия, както и за превенция на това заболяване.
Освен това, ако бъдещите майки включат тази зърнена култура в менюто си, те ще допринесат за нормалното развитие на плода. Причината се крие във факта, че тя е богата на полезната по време на бременност фолиева киселина.
Снимка: organicfacts.net
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ФЕРОГЛОБИН B12 сироп 200 мл ВИТАБИОТИКС
ФОРТЕФЕР саше * 30 ФОРТЕКС
ПАЛМЪРС ТЪМИ БЪТЪР КРЕМ ЗА ТЯЛО ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ ПРОТИВ СТРИИ 125 гр.
ФЛОРАДИКС БИЛКОВА КРЪВ СИРОП ЗА ДЕЦА 250 мл
ФЕРУМ таблетки * 30 САЛУДБОКС
ТЕСТ ЗА АНЕМИЯ * 1 ADVENT LIFE
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Анемия
- Бременност
- Инфузия на железни препарати (вливане на желязо венозно)
- Установяване на бременност с домашни средства
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Лечение на настинка и грип при бременни
- Как да различим цветна бременност от цикъл?
- Средства против гадене и повръщане при бременност
- Антибиотици по време на бременност
- 10 храни, богати на желязо, за повишаване на хемоглобина
Коментари към Консумацията на царевица е препоръчителна при анемия и по време на бременност