Премахнете бързо стипчивия вкус на райската ябълка по 4 начина

В 100 грама плодове от райска ябълка се съдържат 200 мг калий, 15 мг натрий, 127 мг калций, 56 мг магнезий, 42 мг фосфор, 2,5 мг желязо, манган, мед, никел, кобалт, йод, ябълчна и лимонена киселина, както и много витамини (А, B1, B2, B3, C, D). Благодарение на това, райската ябълка се препоръчва при анемия, кървящи венци, сърдечно-съдови заболявания и други. Ако не е достатъчно узряла обаче и плодът не е достигнал състояние на желе, обикновено има силно тръпчив и не дотам приятен вкус. Най-лесният начин да направите райските ябълки по-сладки е като ги поставите във фризера. След 10 часа ги извадете и размразете - тогава плодът ще бъде като желе. За да намалите стипчивостта на райската ябълка, я накиснете за 12 часа в топла вода или за 1 - 2 дни я съхранявайте в найлонов плик заедно с узрели ябълки, домати или банани. Ако се налага бързо да премахнете тръпчивостта й, надупчете плодовете с игла, потопена в алкохол и тя ще изчезне за няколко часа.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СКРАБ ФИЛОСОФИЯ 250 г
АЛВЕО СИЛ капсули * 60 ТИЙМПРО
ЛОВАРЕ ЧАЙ ТУБА WINTER 80 г + 15 хартиени филтъра
АЛВЕО СИЛ капсули * 20 ТИЙМПРО
НЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ФИЛОСОФИЯ
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Райска ябълка - ползи и вреди за здравето
- Консервирайте пресните яйца, като ги замразите
- Райска ябълка
- Как да съхраним зелените подправки за зимата?
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- д-р Антония Иванова Замфирова
- Използвайте 10 начина, за да запазите цветята свежи за по-дълго време
- Съхранявайте червен пипер, ориз, боб и леща със скилидки чесън
- Въздействие на храните върху тялото през различните периоди на денонощието
- Сложете дафинов лист в брашното и ориза, за да ги запазите от вредители
Коментари към Премахнете бързо стипчивия вкус на райската ябълка по 4 начина