Ако имате непоносимост към лактоза, пийте воден кефир
Кефирените зърна или т.нар. тибетска гъба може да се отглеждат както в мляко, така и във вода. Затова не бъркайте млечния с водния кефир. Водният се прави от вода, сушени плодове и захар, като хранителна среда за живата култура. Той също се използва широко в алтернативната медицина на Изтока, а вече става все по-популярен и на запад. Водният кефир е подходящ за хора с непоносимост към лактоза, която се съдържа в млякото. Той е не по-малко богат на витамините B и B12, които укрепват нервите при стрес и напрежение. Известно е също така, че помага при слънчеви изгаряния, заболявания на храносмилателната система, а при редовна употреба спомага за общо здраве и дълголетие.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МИЛКАИД таблетки * 120
МИЛКАИД капки 15 мл
АПТАМИЛ ADC 400 г
ЯМАМОТО РИСЪРЧ ЛАКТАЗА капсули * 30
БИОТЕЧ АНТИЛАКТ капсули * 60
ФИТИН таблетки 250 мг * 40 БОДРОСТ
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Нетрадиционно
- Диета с избягване на млечни продукти
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
- Вредна ли е лактозата?
- Кърмене и лактозна непоносимост
- Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи
- E73 Непоносимост към лактоза
- K90.4 Нарушена резорбция, причинена от непоносимост, некласифицирана другаде
- Галактозата като основен въглехидрат: същност, необходимост и основни хранителни източници
- Хранителна непоносимост
Коментари към Ако имате непоносимост към лактоза, пийте воден кефир