Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Ако имате непоносимост към лактоза, пийте воден кефир

Ако имате непоносимост към лактоза, пийте воден кефир

Ако имате непоносимост към лактоза, пийте воден кефир - изображение

Кефирените зърна или т.нар. тибетска гъба може да се отглеждат както в мляко, така и във вода. Затова не бъркайте млечния с водния кефир. Водният се прави от вода, сушени плодове и захар, като хранителна среда за живата култура. Той също се използва широко в алтернативната медицина на Изтока, а вече става все по-популярен и на запад. Водният кефир е подходящ за хора с непоносимост към лактоза, която се съдържа в млякото. Той е не по-малко богат на витамините B и B12, които укрепват нервите при стрес и напрежение. Известно е също така, че помага при слънчеви изгаряния, заболявания на храносмилателната система, а при редовна употреба спомага за общо здраве и дълголетие.

Още по темата:

2.3, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАлт. медицинаЗдравни съветиСнимкиХрани и ястияХранене при...ВидеоЛюбопитноСпортРецептиДиетиЛайфстайлСъставкиНовиниБотаникаПроизводителиПсихологияКлинични пътекиИстория