Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи
Козето мляко е с по-ниско съдържание на лактоза и поради тази причина е подходяща за консумация храна (дори и за хората с лактозна непоносимост). Ето защо козето масло се усвоява по-лесно от кравето, а в допълнение съдържа повече витамини от него. То е по-богато на витамините C, B6 и А. Освен това е с по-високо съдържание на калий, фосфор и омега - 3 мазнини.
Бонусът е, че козето масло се разтапя по-бързо, което означава, че е най–подходящо за добавяне към хрупкава препечена филийка. Освен, че предоставя много здравословни ползи, то притежава лека текстура, прекрасен вкус и аромат.
Допълнителен съвет: Ако включите козе мляко в менюто си, може да облекчите гастрит, киселини и язва. Научете повече.
Източник: www.stylecraze.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
БЕБЕЛАН АЛИМЕНТА AR 400 г
МАТИСЪН БИО СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН НЕОВКУСЕН 450 г MT2841
Безплатна доставка за България!БИОАМИКА капки за бебета 15 мл
ХИП КОМБИОТИК 2 БИО МЕТАФОЛИН 800 г
ПРОСТАГАРД капсули * 50 НАТУРФАРМА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Природосъобразен начин на живот
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Вредна ли е лактозата?
- Кърмене и лактозна непоносимост
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадово руло с маслен крем
- Сусамово масло (олио) - ползи за здравето
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
Коментари към Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи