Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи

Козето мляко е с по-ниско съдържание на лактоза и поради тази причина е подходяща за консумация храна (дори и за хората с лактозна непоносимост). Ето защо козето масло се усвоява по-лесно от кравето, а в допълнение съдържа повече витамини от него. То е по-богато на витамините C, B6 и А. Освен това е с по-високо съдържание на калий, фосфор и омега - 3 мазнини.

Бонусът е, че козето масло се разтапя по-бързо, което означава, че е най–подходящо за добавяне към хрупкава препечена филийка. Освен, че предоставя много здравословни ползи, то притежава лека текстура, прекрасен вкус и аромат.
Допълнителен съвет: Ако включите козе мляко в менюто си, може да облекчите гастрит, киселини и язва. Научете повече.
Източник: www.stylecraze.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АПТАМИЛ 2 ПРОНУТРА 800 г
МЛЯКО ЗА МАЛКИ ДЕЦА ФИЗИОЛАК 3 1-3 години 400 г
НовБЕБЕЛАН АЛИМЕНТА AR 400 г
НУТРИКОМП ЕНЕРДЖИ HP НЕУТРАЛ ЕНТЕРАЛНА ХРАНА 500 мл
НовКО - ЛАКТАЗА капки 10 мл
МЛЯКО ЗА МАЛКИ ДЕЦА ФИЗИОЛАК 3 1-3 години 800 г
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Природосъобразен начин на живот
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
- Пет вида храни, съдържащи палмово масло, които трябва да избягваме
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Карамелизиран нахут с кафява захар и масло
Коментари към Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи