Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи

Козето мляко е с по-ниско съдържание на лактоза и поради тази причина е подходяща за консумация храна (дори и за хората с лактозна непоносимост). Ето защо козето масло се усвоява по-лесно от кравето, а в допълнение съдържа повече витамини от него. То е по-богато на витамините C, B6 и А. Освен това е с по-високо съдържание на калий, фосфор и омега - 3 мазнини.

Бонусът е, че козето масло се разтапя по-бързо, което означава, че е най–подходящо за добавяне към хрупкава препечена филийка. Освен, че предоставя много здравословни ползи, то притежава лека текстура, прекрасен вкус и аромат.
Допълнителен съвет: Ако включите козе мляко в менюто си, може да облекчите гастрит, киселини и язва. Научете повече.
Източник: www.stylecraze.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КО - ЛАКТАЗА капки 10 мл
МУРАКОЛ ПРОАКТИВ капсули * 120
ВИТАТАБС ЛАКТОФЕРИН + C капсули * 40
ПРИМАДОФИЛУС ДЖУНИЪР капсули 25 мг * 90 NATURE'S WAY
МЛЯКО ЗА МАЛКИ ДЕЦА ФИЗИОЛАК 3 1-3 години 400 г
НЕВРАКСИЛ капсули * 30
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Природосъобразен начин на живот
- Обикновен маслен крем
- Картофени шишчета с масло
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Вредна ли е лактозата в млечните продукти и как се отразява на тялото ни
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Пилешки гърди в маслен сос с къри и горчица
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Масло от рапица
Коментари към Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи