Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи
Козето мляко е с по-ниско съдържание на лактоза и поради тази причина е подходяща за консумация храна (дори и за хората с лактозна непоносимост). Ето защо козето масло се усвоява по-лесно от кравето, а в допълнение съдържа повече витамини от него. То е по-богато на витамините C, B6 и А. Освен това е с по-високо съдържание на калий, фосфор и омега - 3 мазнини.
Бонусът е, че козето масло се разтапя по-бързо, което означава, че е най–подходящо за добавяне към хрупкава препечена филийка. Освен, че предоставя много здравословни ползи, то притежава лека текстура, прекрасен вкус и аромат.
Допълнителен съвет: Ако включите козе мляко в менюто си, може да облекчите гастрит, киселини и язва. Научете повече.
Източник: www.stylecraze.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АПТАМИЛ 2 ОРГАНИК 800 г
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С 3 ВИДА ЗЪРНА, ЯБЪЛКА И КРУША от 6 месец 200 гр.
УРОБИОТИК ФОРТЕ саше * 30
МЕЛАТОНИН АМБРОЗ УНО ФОРТЕ таблетки 1 мг * 40
НУТРИКОМП СТАНДАРТ НЕУТРАЛ ЕНТЕРАЛНА ХРАНА 500 мл
НовОСТРОВИТ ДИГЕЗИМ КОМПЛЕКС таблетки * 90
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Природосъобразен начин на живот
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Вредна ли е лактозата?
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
- 16 вида масла за готвене и техните предимства и недостатъци – част 1
- Кърмене и лактозна непоносимост
Коментари към Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи