Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи

Козето мляко е с по-ниско съдържание на лактоза и поради тази причина е подходяща за консумация храна (дори и за хората с лактозна непоносимост). Ето защо козето масло се усвоява по-лесно от кравето, а в допълнение съдържа повече витамини от него. То е по-богато на витамините C, B6 и А. Освен това е с по-високо съдържание на калий, фосфор и омега - 3 мазнини.

Бонусът е, че козето масло се разтапя по-бързо, което означава, че е най–подходящо за добавяне към хрупкава препечена филийка. Освен, че предоставя много здравословни ползи, то притежава лека текстура, прекрасен вкус и аромат.
Допълнителен съвет: Ако включите козе мляко в менюто си, може да облекчите гастрит, киселини и язва. Научете повече.
Източник: www.stylecraze.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КО - ЛАКТАЗА капки 10 мл
НАН - 3 12+ месеца 400 г НЕСТЛЕ
ХИП 2 БИО КОЗЕ ПРЕХОДНО МЛЯКО 400 г
МАТИСЪН БИО СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН НЕОВКУСЕН 450 г
НЕВРАКСИЛ капсули * 30
ОСТРОВИТ ДИГЕЗИМ КОМПЛЕКС таблетки * 90
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Природосъобразен начин на живот
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Обикновен маслен крем
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Кърмене и лактозна непоносимост
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
- Депутати настояват за забрана на палмовото масло в храните и биогоривата
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
Коментари към Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи