Ако искате по-бързо да размразите месото, го сложете в студена вода

След основното размразяване на месото то не се слага отново в хладилника, нито в камерата. При бавно размразяване то приема обратно замръзналата вода, количеството на изтеклия сок е минимално и то става по-сочно и крехко. За готвене не е необходимо да чакате пълно размразяване на месото, нито да ускорявате процеса. Например за размразяване на 2 - 3 кг месо (от напълно втвърдено състояние) са достатъчни 12 - 14 часа на стайна температура и около 24 часа в хладилник. Ако е необходимо размразяването да се ускори, никога не използвайте пряка топлина (от печка, гореща вода и т.н.), а поставете месото в купа със студена вода. В противен случай, ще настъпи промяна в консистенцията и вкусовите му качества.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните видове месо
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Защо е полезно да ядем гъше месо
- Как да разберем дали месото, колбасите и рибата са пресни, стари или развалени
- Консумацията на евтино месо намалява продължителността на живота
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Нова опасна мода: консумация на сурово и развалено месо
- Измиването на пилешкото месо преди готвене крие риск от разпръскване на опасни бактерии
Коментари към Ако искате по-бързо да размразите месото, го сложете в студена вода