Ако месото е жилаво, мариновайте го с употребените пакетчета чай

Всички знаем за множеството лечебни свойства на чая. Но замисляли ли сте се, че използваните пакетчета чай могат да ни бъдат полезни и по други начини.
Не ги изхвърляйте! Ако месото е жилаво, мариновайте го с черен чай и то ще омекне. За да предотвратите гаф на трапезата, като жилава пържола, просто я покрийте с няколко използвани пакетчета черен чай и оставете да престои. Това ще направи месото по-крехко, а ароматът на чая ще обогати вкуса му.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Медици: Ограничавайте яденето на колбаси от какъвто и да е вид!
- Как и колко да варим различните видове месо
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Афлатоксини може да има дори в месото и млякото на животни, консумирали заразен фураж
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Защо е полезно да ядем гъше месо
- Не съчетавайте консумацията на грозде с месо, мляко или бира
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Измиването на пилешкото месо преди готвене крие риск от разпръскване на опасни бактерии
Коментари към Ако месото е жилаво, мариновайте го с употребените пакетчета чай