Ако месото е жилаво, мариновайте го с употребените пакетчета чай

Всички знаем за множеството лечебни свойства на чая. Но замисляли ли сте се, че използваните пакетчета чай могат да ни бъдат полезни и по други начини.
Не ги изхвърляйте! Ако месото е жилаво, мариновайте го с черен чай и то ще омекне. За да предотвратите гаф на трапезата, като жилава пържола, просто я покрийте с няколко използвани пакетчета черен чай и оставете да престои. Това ще направи месото по-крехко, а ароматът на чая ще обогати вкуса му.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните видове месо
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Консумацията на евтино месо намалява продължителността на живота
- Нова опасна мода: консумация на сурово и развалено месо
- Защо е полезно да ядем гъше месо
- Премахнете лошия дъх на месото с чай от лайка или горещи въглени
- Как да разберем дали месото, колбасите и рибата са пресни, стари или развалени
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
Коментари към Ако месото е жилаво, мариновайте го с употребените пакетчета чай