Начало Съвети Околна среда и бит За дома Вдъхнете нов живот на старите вещи чрез 12 начина

Вдъхнете нов живот на старите вещи чрез 12 начина

Вдъхнете нов живот на старите вещи чрез 12 начина - изображение

Ако забележите, че любимите вещи са загубили своя блясък, не се разстройвайте. Има няколко лесни начина, които да помогнат за решаване на проблема. Колко стари и развалени неща изхвърляте редовно, без да знаете, че всъщност може да ги поправите? И за да направите това няма нужда да използвате специални умения или оборудване. Представяме ви няколко практични съвета, които могат да вдъхнат нов живот на старите вещи.

1. Майонеза за дървени изделия

Майонезата може да помогне за премахване на белите петна по дървените изделия, които се появят от кондензацията. Просто нанесете продукта върху замърсения участък. Втрийте с помощта на чиста кърпа и забършете. За да се справите със старите дървени изделия, направете следното. Запълнете пукнатините с майонеза. Оставете продукта действа няколко дни и полирайте с мека кърпа.

2. Паста за зъби за очила

Ако искате да подобрите външния вид на очилата, използвайте обикновена паста за зъби, която не съдържа гранули. Нанесете продукта върху стъклото, разнесете с кърпа и отмийте с вода. Може да използвате този метод, за да почистите екрана на смартфона или часовника. В такъв случай не допускайте водата да попадне вътре.

3. Синап за медни изделия

Може да използвате горчица или синапено семе на прах, за да върнете блясъка на медните изделия. Нанесете продукта върху замърсения участък и оставете да действа няколко минути. След това полирайте и почистете с влажна кърпа.

4. Майонеза за стикери

Това е още една причина, поради която да използвате майонеза. Ако искате да премахнете старите стикери, без да оставяте следи, нанесете продукта върху тях. Оставете да действа 15-30 минути и полирайте повърхността с помощта на кърпа.

5. Бебешка пудра за смартфони

Бебешката пудра може да помогне за премахване на драскотините по екрана на смартфона или таблета. Добавете малко вода към нея, за да получите гъста паста. Нанесете върху засегнатия участък и разнесете с кърпа. След това отстранете остатъците от употреба на продукта. Незначителните драскотини трябва да изчезнат за секунди.

6. Лак за нокти за стъкло

Измийте стъклото, преди да използвате този метод. Вземете прозрачен лак за нокти и го нанесете върху драскотината. Изчакайте около час, потопете памуче в лакочистител и преминете с него през засегнатия участък. Този метод може да ви помогне да поправите стъклената повърхност.

7. Лук за кожени изделия

Нарежете една глава лук и използвайте парчетата, за да почистите замърсените участъци от коженото изделие. След това полирайте с мека кърпа и готово. По този начин може да върнете блясъка на любимите чанти, обувки и аксесоари.

8. Спрей за коса за петна

Спреят за коса действа като чудесно средство за премахване на петна от грим по текстилните изделия. Нанесете върху замърсения участък, забършете със салфетка и изперете по обичайния начин. Ако искате да премахнете лак за нокти със спрей за коса, направете следното: нанесете "препарата" върху стара четка за зъби и преминете към неговото отстраняване.

9. Бебешки шампоан за очила

Бебешкият шампоан помага за заличаване на следите от драскотини по очилата. Просто нанесете част от него върху лещите и разнесете. Накрая премахнете остатъците от употреба на продукта с мека кърпа и се насладете на резултата.

10. Цигарена пепел за драскотини

Друго решение за поддържане на дървените изделия се крие в цигарената пепел. Трябва да я смесите с вода, за да получите гъста паста. Покрийте засегнатия участък с тази смес. полирайте внимателно и забършете с кърпа.

11. Масло за маслена боя

Комбинирайте масло с прахообразен препарат в съотношение 1:1. Нанесете сместа върху засегнатия участък, прилагайки кръгови движения с помощта на стара четка за зъби. Оставете препарата да действа 15-20 минути и изперете по обичайния начин.

12. Тебешир за дрехи

Тебеширът може да помогне за премахване на мазните петна по дрехите. Натрошете и нанесете част от него върху замърсения участък. Оставете да действа известно време, за да попие мазнината и премахнете. Накрая поставете в пералня и изперете.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: rd.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлПсихологияЛюбопитно