Гответе месото с риган, за да е по-безвредно

Ненапразно в традиционната кухня на много народи се използва риган като подправка. Освен за поръсване на готовото ястие или пица, той се прилага при подготовката на месото за готвене. Това не е случайно. Проучванията показват, че дори малки количества от тази билка значително намаляват количеството на канцерогенните елементи, които се образуват по време на пържене или печене на скара. Освен това, активните вещества, съдържащи се в ригана, убиват бактериите, които могат случайно да попаднат в месото. Затова често влагайте в маринати и дресинги не само риган, а и други ароматни билки, които служат и като полезни подправки.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
КУЕ капки за уши 15 мл
ХЕРБА ФИКС КАРЦИНОФИКС капсули * 60
БИОХЕРБА РИГАН + ЦИНК капсули * 100
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните видове месо
- Отглеждане на риган
- Хранене през тръба
- Методи за лечение на анорексия
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Риган, Балкански чай, Черновръхче
- Интуитивно хранене – същност и основни принципи
- Десет храни и напитки, които забавят стареенето
- Избягване на киселинни храни
- Диета с ниско съдържание на мазнини
Коментари към Гответе месото с риган, за да е по-безвредно