Гответе месото с риган, за да е по-безвредно
Ненапразно в традиционната кухня на много народи се използва риган като подправка. Освен за поръсване на готовото ястие или пица, той се прилага при подготовката на месото за готвене. Това не е случайно. Проучванията показват, че дори малки количества от тази билка значително намаляват количеството на канцерогенните елементи, които се образуват по време на пържене или печене на скара. Освен това, активните вещества, съдържащи се в ригана, убиват бактериите, които могат случайно да попаднат в месото. Затова често влагайте в маринати и дресинги не само риган, а и други ароматни билки, които служат и като полезни подправки.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ОТ РИГАН 50 мл
БИЛКОВА СМЕС В ПОДКРЕПА НА ЛИМФНАТА СИСТЕМА 100 г БИЛКИ КАРМЕН
МАСЛА ОТ МЕНТА, РИГАН И КИМ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните видове месо
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- Методи за лечение на анорексия
- Регулация на слюноотделянето
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Секреция на стомашен сок
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- 15 продукта, които едновременно подпомагат отслабването и засищат
Коментари към Гответе месото с риган, за да е по-безвредно