Закусете с пълнозърнест хляб, за да сте сити за по-дълго време
В сутрешната закуска за предпочитане е да има филийка ръжен или пълнозърнест хляб, вместо бял. Така с по-малко количество хляб ще се заситите за по-дълго време. Освен това, пълнозърнестият хляб носи на организма ни повече фибри и хранителни вещества. Ръженият хляб е плътен и тежък и макар че филийките му са малки, една е достатъчна, за да ни засити със същия успех на две филийки бял хляб. Не забравяйте, че ако яденето е с ориз или картофи, може напълно да пропуснете хляба, защото те съдържат достатъчно въглехидрати.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Въглехидрати или мазнини за закуска – кой е по-добрият избор спрямо пола
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- 16 закуски за училище, които да сложите в кутията за храна
- Що е брънч и кои са най-добрите брънч рецепти за уикенда
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Диета с високо съдържание на фибри
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Диета с ниско съдържание на фибри
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
Коментари към Закусете с пълнозърнест хляб, за да сте сити за по-дълго време