Закусете с пълнозърнест хляб, за да сте сити за по-дълго време
В сутрешната закуска за предпочитане е да има филийка ръжен или пълнозърнест хляб, вместо бял. Така с по-малко количество хляб ще се заситите за по-дълго време. Освен това, пълнозърнестият хляб носи на организма ни повече фибри и хранителни вещества. Ръженият хляб е плътен и тежък и макар че филийките му са малки, една е достатъчна, за да ни засити със същия успех на две филийки бял хляб. Не забравяйте, че ако яденето е с ориз или картофи, може напълно да пропуснете хляба, защото те съдържат достатъчно въглехидрати.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Що е брънч и кои са най-добрите брънч рецепти за уикенда
- Диета с високо съдържание на фибри
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Диета с ниско съдържание на фибри
- 16 закуски за училище, които да сложите в кутията за храна
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Пълнозърнест козунак с ядки, сушени плодове и локум
Коментари към Закусете с пълнозърнест хляб, за да сте сити за по-дълго време