За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
.jpg)
Суровите ядки са изключително полезен хранителен продукт, който редовно трябва да присъства на трапезата ни. Те помагат за предотвратяване на атеросклероза, инфаркт и мозъчен инсулт, благодарение на полезните мастни киселини, които съдържат. Освен това, ядките са богати на витамини (А, Е, C, витамини от група B) и ценни минерали като селен, калций, калий, йод, магнезий, цинк и други.
Но за да бъдат още по-полезни, е препоръчително суровите ядки да се консумират предварително накиснати в студена вода.
Желателно е да стоят във водата в рамките на няколко часа или за цяла нощ. След това ги изплакнете обилно и ги консумирайте в сурово състояние.
По този начин от тях се отделят така наречените инхибитори - вещества, които потискат процесите на растеж в зародиша на всяка ядка.
Когато инхибиторите се отделят, се отключва процесът на покълване и активните вещества в ядката увеличават концентрацията си десетки пъти.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СУСАМ НЕБЕЛЕН 200 гр.
СТЕЛКИ С 8 МАГНИТА УНИВЕРСАЛЕН РАЗМЕР 35 - 45
СУСАМОВ ТАХАН СУРОВ 550 г БАЛЧО
ХЕЪР - ВИТ ЗА КОСА капсули * 30 ХЕЛТ ЕЙД
НЕЙЧЪРС ПЛЮС КОСА, КОЖА, НОКТИ таблетки * 60
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- По кое време на деня се пият витамините и добавките
- Хранителни добавки и витамини за напълняване и апетит
- Най-добрите витамини за коса, кожа и нокти
- Лиций, Годжи Бери
- Инозитол (витамин В8)
- Кои са 10-те най-ценни продукта за здравето на жените?
- Обмяна на веществата
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Силиций и силициева вода в полза на здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
Коментари към За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода