За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
Суровите ядки са изключително полезен хранителен продукт, който редовно трябва да присъства на трапезата ни. Те помагат за предотвратяване на атеросклероза, инфаркт и мозъчен инсулт, благодарение на полезните мастни киселини, които съдържат. Освен това, ядките са богати на витамини (А, Е, C, витамини от група B) и ценни минерали като селен, калций, калий, йод, магнезий, цинк и други.
Но за да бъдат още по-полезни, е препоръчително суровите ядки да се консумират предварително накиснати в студена вода.

Желателно е да стоят във водата в рамките на няколко часа или за цяла нощ. След това ги изплакнете обилно и ги консумирайте в сурово състояние.

По този начин от тях се отделят така наречените инхибитори - вещества, които потискат процесите на растеж в зародиша на всяка ядка.

Когато инхибиторите се отделят, се отключва процесът на покълване и активните вещества в ядката увеличават концентрацията си десетки пъти.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СУСАМ НЕБЕЛЕН 200 гр.
СТЕЛКИ С 8 МАГНИТА УНИВЕРСАЛЕН РАЗМЕР 35 - 45
СОЛГАР МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60
ПРЕГНАКЕЪР ПЛЮС ОМЕГА - 3 таблетки * 28 + капсули * 28 ВИТАБИОТИКС
СОЛГАР ПРЕНАТАЛ таблетки * 120
БИОХЕРБА ФОРМУЛА ЗА ОЧИ капсули * 100
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- По кое време на деня се пият витамините и добавките
- Хранителни добавки и витамини за напълняване и апетит
- Най-добрите витамини за коса, кожа и нокти
- Кои витамини и минерали е добре да се приемат заедно
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Инозитол (витамин В8)
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Накисвайте бадемите, за да станат по-полезни
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
Коментари към За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода