За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
.jpg)
Суровите ядки са изключително полезен хранителен продукт, който редовно трябва да присъства на трапезата ни. Те помагат за предотвратяване на атеросклероза, инфаркт и мозъчен инсулт, благодарение на полезните мастни киселини, които съдържат. Освен това, ядките са богати на витамини (А, Е, C, витамини от група B) и ценни минерали като селен, калций, калий, йод, магнезий, цинк и други.
Но за да бъдат още по-полезни, е препоръчително суровите ядки да се консумират предварително накиснати в студена вода.
Желателно е да стоят във водата в рамките на няколко часа или за цяла нощ. След това ги изплакнете обилно и ги консумирайте в сурово състояние.
По този начин от тях се отделят така наречените инхибитори - вещества, които потискат процесите на растеж в зародиша на всяка ядка.
Когато инхибиторите се отделят, се отключва процесът на покълване и активните вещества в ядката увеличават концентрацията си десетки пъти.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СУСАМ НЕБЕЛЕН 200 гр.
СТЕЛКИ С 8 МАГНИТА УНИВЕРСАЛЕН РАЗМЕР 35 - 45
КАФЕ МИМИ СКРАБ ЗА ЛИЦЕ С БАДЕМ И ВИТАМИНИ 110 мл
СУСАМОВ ТАХАН СУРОВ 550 г БАЛЧО
СУРОВИ КАКАОВИ ЗЪРНА 100 г ЗЕМЕЛА
СУРОВО КАКАО НА ПРАХ 100 г ЗЕМЕЛА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- По кое време на деня се пият витамините и добавките
- Хранителни добавки и витамини за напълняване и апетит
- Коприва
- Ядки за закуска за остър ум дори в напреднала възраст
- Малина
- Кои ядки са най-полезни за здравето
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Орехите и ореховите листа - истинска панацея
- Безконтролният прием на витамини води до отравяне (хипервитаминоза) и смърт
- Регулация на обмяната на веществата
Коментари към За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода