За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
.jpg)
Суровите ядки са изключително полезен хранителен продукт, който редовно трябва да присъства на трапезата ни. Те помагат за предотвратяване на атеросклероза, инфаркт и мозъчен инсулт, благодарение на полезните мастни киселини, които съдържат. Освен това, ядките са богати на витамини (А, Е, C, витамини от група B) и ценни минерали като селен, калций, калий, йод, магнезий, цинк и други.
Но за да бъдат още по-полезни, е препоръчително суровите ядки да се консумират предварително накиснати в студена вода.
Желателно е да стоят във водата в рамките на няколко часа или за цяла нощ. След това ги изплакнете обилно и ги консумирайте в сурово състояние.
По този начин от тях се отделят така наречените инхибитори - вещества, които потискат процесите на растеж в зародиша на всяка ядка.
Когато инхибиторите се отделят, се отключва процесът на покълване и активните вещества в ядката увеличават концентрацията си десетки пъти.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТЕЛКИ С 8 МАГНИТА УНИВЕРСАЛЕН РАЗМЕР 35 - 45
СУСАМОВ ТАХАН СУРОВ 550 г БАЛЧО
СУРОВИ КАКАОВИ ЗЪРНА 100 г ЗЕМЕЛА
СУРОВО КАКАО НА ПРАХ 100 г ЗЕМЕЛА
КАФЕ МИМИ СКРАБ ЗА ЛИЦЕ С БАДЕМ И ВИТАМИНИ 110 мл
УЛТРА МЕГА ЕСЕНШЪЛС - ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ капсули * 60 GNC
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- По кое време на деня се пият витамините и добавките
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Кои витамини и минерали е добре да се приемат заедно
- Полезно ли е да се консумира злато и в кои храни се съдържа
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Как и защо да си направим вода с електролити
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
Коментари към За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода