За да обелите лесно варените яйца, прибавете резен лимон във водата им

Ако обичате да хапвате яйца, със сигурност сте попадали на такива, които се белят трудно. Досадно е белтъка да остава по черупката, точно когато сте решили да добавите яйцата към трапезата като предястие за гостите. В такъв случай, когато искате да имате перфектни половинки твърдо сварени яйца, просто прибавете резен лимон към водата, в която ги варите. По този начин ще можете бързо и лесно да отстраните черупките им, без да нарушавате белтъците.
Допълнителен съвет: Същият ефект ще постигнете и ако добавите към водата 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат.
Източник: brightside.me
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА
СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияХрани и ястияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛайфстайл- Боядисване на великденски яйца с бита сметана/крем за бръснене
- 5 алтернативни приложения на поставката за яйца
- Има известие за пристигнала пратка с яйчен прах, съдържащ фипронил, у нас
- Яйцата от добричката ферма не могат да ни разболеят от птичи грип, но ще бъдат изтеглени от пазара
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Черупката на кокошето яйце - природен лечител!
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА