За да обелите лесно варените яйца, прибавете резен лимон във водата им

Ако обичате да хапвате яйца, със сигурност сте попадали на такива, които се белят трудно. Досадно е белтъка да остава по черупката, точно когато сте решили да добавите яйцата към трапезата като предястие за гостите. В такъв случай, когато искате да имате перфектни половинки твърдо сварени яйца, просто прибавете резен лимон към водата, в която ги варите. По този начин ще можете бързо и лесно да отстраните черупките им, без да нарушавате белтъците.
Допълнителен съвет: Същият ефект ще постигнете и ако добавите към водата 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат.
Източник: brightside.me
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- Яйчена диета
- Гъбки от шунка, кашкавал, яйца и домати
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- Пълнени яйца с авокадо
- Колко време се варят различните видове яйца
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- Пълнени панирани яйца
- Яйца в доматен сос с кашкавал и сметана
- Салата от фиде с моркови и яйца
Коментари към За да обелите лесно варените яйца, прибавете резен лимон във водата им