За да обелите лесно варените яйца, прибавете резен лимон във водата им
    Ако обичате да хапвате яйца, със сигурност сте попадали на такива, които се белят трудно. Досадно е белтъка да остава по черупката, точно когато сте решили да добавите яйцата към трапезата като предястие за гостите. В такъв случай, когато искате да имате перфектни половинки твърдо сварени яйца, просто прибавете резен лимон към водата, в която ги варите. По този начин ще можете бързо и лесно да отстраните черупките им, без да нарушавате белтъците.
Допълнителен съвет: Същият ефект ще постигнете и ако добавите към водата 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат. 
Източник: brightside.me
                            
                                                СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
 - Хранене и готвене
 - Пълнени яйца с майонеза и маслини
 - Колко време се варят различните видове яйца
 - Пълнени панирани яйца
 - Пълнени пиленца от яйца за Великден
 - 7-дневна диета с яйца
 - Панирани сварени яйца
 - Сварени яйца с чеснова запръжка, куркума и червен пипер
 - Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
 - Мариновани яйца в соев сос
 - Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
 
Коментари към За да обелите лесно варените яйца, прибавете резен лимон във водата им