Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Опитайте трик за белене на яйце с чаша

Опитайте трик за белене на яйце с чаша

Опитайте трик за белене на яйце с чаша - изображение

Варените яйца са лесни за приготвяне, но не и за белене. Понякога, вместо да се отдели наведнъж, черупката се разделя на десетки парченца, които собственоръчно трябва да отлепите.

Ако искате да си спестите време и усилия, може да използвате този интересен начин за белене на яйца с чаша вода. Методът става още по-лесен, ако използвате малък буркан със завиваща се капачка.

1. Имате нужда от обикновена средно висока стъклена чаша или буркан. Напълнете до половината с вода, а след това поставете яйцето вътре.

2. Обърнете чашата хоризонтално, като поставите дланта си върху отвора й, за да предотвратите изливането на водата. Другата ръка сложете върху дъното.
Стъпки 1 и 23. Започнете да тръскате, движейки ръцете си нагоре-надолу. Целта е яйцето да се движи така, че да се удря в стените на чашата или буркана. По този начин напуквате черупката му.

4. Напуканите парчета започват да падат - продължете да разтръсквате, докато се свалят изцяло. След това отмийте с хладка вода, за да премахнете останали по яйцето частици.
Стъпки 3 и 4
Редактор: Гергана Стоева
Източници: popsugar.co.uk
Снимки: popsugar.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХранене при...РецептиЛайфстайлОбразованиеСпорт и туризъмСпециалистиЗаведенияОрганизацииСпортПсихологияНовиниИсторияНормативни актовеЛеченияЛюбопитноКлинични пътекиСнимкиХрани и ястияАнкетиВидеоДиетиАлт. медицина