Начало Съвети Околна среда и бит Мода и облекло Изберете удобни обувки с висок ток, за да предотвратите болка в краката

Изберете удобни обувки с висок ток, за да предотвратите болка в краката

Изберете удобни обувки с висок ток, за да предотвратите болка в краката - изображение

Жените с високи токчета изглеждат чудесно. И това е безспорен факт. Но носенето на подобни обувки понякога може да причини известен дискомфорт - претриване на кожата и болка в краката. Няма нужда да се примирявате с подобни неща, тъй като има няколко трика за избор на правилни обувки, които да направят живота по-лесен и краката по-щастливи.

Перфектна височина на ток за ежедневна употреба

Перфектна височина на ток за ежедневна употреба

Без значение колко обичате високите токчета, трябва да заложите на по-скромна опция за ежедневна употреба. Редовното носене на обувки с висок ток вреди на здравето и в дългосрочен план травмира коленни стави и връзки. Появата на гръбначни проблеми също попада в списъка. Казват, че красотата е болка, но дали се налага да я търпите, когато всичко, което трябва да направите, за да се чувствате добре, е да намалите високите токчета с няколко сантиметра? Може да ги замените с равни обувки. Или да изберете такива с по-къс и по-удобен ток:

  • Най-простото нещо е да следвате препоръките на лекарите - те вярват, че височината на тока за ежедневна употреба не трябва да надвишава 4 сантиметра. В противен случай могат да възникнат проблеми като претоварване на гръбначния стълб и дегенеративни промени в костната тъкан.
  • Друга опция за избор на удобни обувки е да обърнете внимание на разстоянието между тока и основата. Тук важи следното правило: колкото по-висок е токът, толкова по-малко е разстоянието. То не трябва да надвишава 6 сантиметра.

Удобна и безопасна височина за парти обувки

Удобна и безопасна височина за парти обувки

Трябва да използвате по-сложен трик, за да изберете "обувки за излизане". Въпреки това, не се притеснявайте - струва си, защото тези методи могат да ви помогнат да откриете идеалната височина на тока спрямо вашата индивидуалност. Добрата новина е, че в повечето случаи не трябва да надвишава 2-4 сантиметра.

  • Първият метод отразява специфичните особености на тялото. Трябва да измерите ръста и дължината на крака от бедрото до стъпалото и да използвате следната формула: (ръст/дължина на крака - 1,61) х 10. Резултатът, който ще получите, е равен на идеалната височина на вашия ток.
  • Вторият метод изисква линия и рулетка. Седнете удобно и изпънете единия крак пред себе си. Не го стягайте, а го отпуснете. Измерете разстоянието от петата до възглавничката на крака както е показано на снимката. Резултатът, който трябва да получите, е идеалната височина за вашия ток.

Няколко допълнителни съвета:

  • Размер. За да предотвратят появата на болки в краката, жените се опитват да избягват малък номер обувки. И това е вярно. По-добре да изберете такива, които са с един размер по-големи. Те позволяват да поставите силиконови подложки в тях, да ги уплътните и да създадете комфорт за вашите крака.

Размер на обувки

  • Материал. По принцип, обувките, изработени от изкуствена кожа, са много груби и имат нужда от повече време, за да заемат естествената извивка на крака и пръстите. В резултат на това предизвикват поява на мазоли и пришки. Най-удобните обувки са направени от естествен велур и кожа.

Материал за обувки

  • Видове токчета и тяхното позиция. Както вече споменахме, обувките не трябва да ограничават краката прекалено много, нито да бъдат твърде широки. Най-добре да фиксират правилно краката. За да разберете колко удобен е даден чифт обувки, опитайте да се разходите колкото може повече с тях, когато ги пробвате. Също така, обърнете внимание на позицията на токчетата - те не трябва да бъда "извити" - обърнати навън или навътре. Ако е така, могат да предизвикат много проблеми по време на носене и да се счупят бързо.
Видове токчета и тяхното разположение

Запознати ли сте с други трикове, които могат да помогнат за предотвратяване на неуспешни покупки? Моля, споделете с нас в коментарите.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: eldiariony.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлВидеоЛюбопитно