Начало Съвети Околна среда и бит Мода и облекло Как да преживеете цял ден на високи токчета

Как да преживеете цял ден на високи токчета

Как да преживеете цял ден на високи токчета - изображение

Хората обичат да ходят на летни сватби и други социални събития по време на този красив сезон. Тези забавни мероприятия изискват леки дрехи и прекрасни високи токчета. Въпреки че подобен вид обувки удължават краката и ги правят по-елегантни, едва ли могат да бъдат наречени ваши съюзници, тъй като през по-голямата част от времето буквално ви убиват - особено към края на нощта. Често вашето единствено желание е да накарате всички страдания да спрат възможно най-скоро.

Представяме ви няколко трика, които могат да ви позволят да носите любимите обувки, когато пожелаете, без да се притеснявате от болката.

1. Сложете ги във фризер

Поставете обувките във фризер за 30 минути. След това ги обуйте, за да адаптирате материята към вашите топли крака. Също така може да се опитате да сложите торбички с вода вътре и да ги оставите във фризера. Замразената течност помага за разтягане на обувките.

2. Чорапи и топла вода

Потопете памучни чорапи в топла вода. Отцедете и поставете върху краката. Обуйте обувките и се разходете малко из жилището. По този начин може да ги разтегнете и да предотвратите увреждането на кожата и краката.

3. Двойнолепящо тиксо

Използвайте двойнолепящо тиксо, за да фиксирате ходилото към подметката. Този трик помага за придържане на крака към обувката, но най-важното е, че предотвратява появата на мехури и болка в областта на пръстите.

4. Специални стелки за висок ток

Специалните стелки за висок ток, изработени от плат или силикон, могат да попречат на краката да се плъзнат напред в обувката и този начин да намалят появата на болка и мехури. Заложете на силиконовата алтернатива, ако носите сандали. Този вид стелки остават незабелязани под краката, но осигуряват сигурна защита.

5. Хидратиращ крем

Нанасянето на хидратиращ крем, преди качването на високи токчета, може да предпази кожата на краката от претриване, болка и мехури, особено ако обувките са нови и спретнати.

6. Бебешка пудра

Ако имате бебешка пудра у дома, опитайте следния трик. Поръсете малко от нея в обувката и поставете крака вътре. По този начин може да предотвратите изпотяването и подхлъзването, като заедно с това сведете до минимум възможните наранявания.

7. Тиксо за пръстите на краката

Всичко, което трябва да направите, е да залепите третия и четвъртия пръст на крака с тиксо, за да намалите натиска върху нерва, разположен в тази област, който причинява болка.

8. Не сваляйте обувките

Не сваляйте обувките, дори да ви убиват. Това е лоша идея. Може да усетите временно облекчение, но има голяма вероятност краката да се подуят и повторното качване на токчета да причини още повече болка.

9. Носете ги у дома

Носете обувките по няколко минути дневно в рамките на две седмици, преди да излезете, особено ако са нови и стегнати. По този начин може да свикнете с тях и да ги разтегнете леко.

10. Рол-он дезодорант

Преди да се качите на токчетата, нанесете малко рол-он в зоните на триене, за да избегнете износване и дискомфорт.

11. Не спирайте

Дори да изпитвате силна болка, опитайте се да ходите от време на време. Продължителното стоене на високи токчета може да причини повече болка. Ако искате, седнете и починете известно време, но не сваляйте обувките.

12. Не игнорирайте правилната грижа за краката

Имате напукани пети, твърда кожа и мазоли? Високите токчета могат да влошат тези проблеми и да причинят още повече болка. Ето защо правилната грижа за краката е задължителна.

13. Изберете правилните токчета

Ако никога преди не сте носели обувки с тънки токчета, които са прекалено високи за вас, не бързайте да ги купувате. Разбира се, те изглеждат дръзки, но могат да влошат състоянието на вашите крака много бързо. Вместо това заложете на по-ниски обувки с масивен ток. Също така може да изберете такива, които разполагат с клиновидна или малка платформа в предната част.

14. Лепенки

Ако не сте сигурни колко удобни са вашите обувки, просто носете няколко лепенки и други продукти за третиране на блистери в чантата. Те могат да ви спасят, в случай че материята започне да претрива кожата сериозно.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: academyclinics.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлВидеоЛюбопитно