Начало Съвети Околна среда и бит Природосъобразен начин на живот Изключвайте тези уреди от контакта, за да спестите енергия

Изключвайте тези уреди от контакта, за да спестите енергия

Изключвайте тези уреди от контакта, за да спестите енергия - изображение

Знаете ли, че домашните електроуреди могат да водят "таен" живот и да продължат да работят дори когато са изключени? 

1. Зарядно устройство без телефон

Зарядното устройство, включено в контакта, продължава да изразходва енергия, дори когато не е свързано с мобилен телефон. Тя е минимална, затова не се отразява особено върху джоба.

2. Цифров тунер

Цифровите тунери продължават да работят дори след като натиснете червения бутон. Повечето от нас не се притесняват от прехвърлянето на уредите в режим на готовност, мислейки, че изключването на телевизора е достатъчно. Това води до 5 пъти по-висок разход на енергия.

3. Телевизор

Знаете ли, че червеният бутон на телевизора поставя уреда в режим на готовност, но не го изключва? В САЩ това води до разход на енергия от близо 1 долар годишно.

4. Лаптоп и компютър

Дори изключени, лаптопите и компютрите продължават да работят. Най-добре е да извадите техните кабели от контактите, ако искате да спестите средства от семейния бюджет.

5. Устройства с таймер

Тази малка подробност, като работния таймер, може да покаже, че устройството е включено. С неговото изключване вие спестявате разход на енергия от близо 180W на ден.

Източник: www.brightside.me
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХранене при...СнимкиЛюбопитноСпортЛайфстайлФизиологияДиетиАлт. медицинаНовиниРецептиЛеченияБотаника