Начало Съвети Околна среда и бит За дома Използвайте 7 лесни трика, за да спестите време и нерви

Използвайте 7 лесни трика, за да спестите време и нерви

Използвайте 7 лесни трика, за да спестите време и нерви - изображение

Според проучвания, човек се оплаква близо 15-30 пъти на ден. Вярваме, че животът е труден, но той не идва с наръчник. За щастие, някои хора знаят отговорите на почти всички въпроси и са готови да ги споделят с нас.

Представяме ви колекция с житейски трикове, които могат да помогнат за бързо варене на яйца, гладене на риза без ютия и много други. Продължете надолу, за да разгледате нашите предложения.

1. Белене на яйца

Белене на яйца

Ако изпитвате затруднения с беленето на твърдо сварени яйца, използвайте следния трик. Просто добавете 1 чаена лъжица сода за хляб към врящата вода. По този начин може да повишите нейната алкалност и да улесните отстраняването на черупките.

2. Надуване на балон

Надуване на балон

Рожденият ден на вашето дете наближава, а вие не разполагате с достатъчно време (или желание), за да надуете балоните? Следвайте този прост трик, който може да спаси деня.

Изсипете 1/3 чаена чаша сода за хляб във вътрешността на балона, използвайки фуния. Напълнете пластмасова бутилка с оцет. Прикрепете гуменото изделие към гърлото на съда и повдигнете неговия край, за да смесите съставките. По този начин може да образувате химическа реакция, която да изпълни балона с въздух.

3. Откриване на дупка в гума

Откриване на дупка в гума

Ако обичате да карате кола или велосипед, пукането на гума е нещо, което може да ви се случи. Следният трик помага за откриване на дупки по нея. Напълнете гумата с въздух, покрийте със сапунена пяна и наблюдавайте за мехурчета. Те могат да ви покажат мястото на изтичане на въздух.

4. Премахване на петна от изпотяване

Премахване на петна от изпотяване

Петната от изпотяване са трудни за отстраняване. Но има един прост метод, който да вдъхне нов живот на вашата тениска. Смесете равни количества вода и лимонов сок. Втрийте разтвора в засегнатия участък и оставете да действа няколко минути, след което изперете на ръка.

5. Почистване на банята след бръснене

Почистване на баня след бръснене

Процесът за почистване на банята след бръснене може да отнеме доста време. Освен това, ако космите попаднат в сифона, има голяма вероятност да го запушат. За да предотвратите подобни проблеми, покрийте мивката с найлонова торбичка. В този случай, единственото нещо, което трябва да направите след бръснене, е да я изхвърлите.

6. Гладене на блуза без ютия

Гладене на блуза без ютия

Сутрин обикновено нямаме много време. Понякога се успиваме или забравяме да настроим алармата. В този случай всяка минута е ценна. За да подобрите външния вид на дрехите, ги закачете в банята, докато взимате душ. По този начин водните изпарения могат да премахнат всяка гънка по тях.

7. Отваряне на буркан

Отваряне на буркан с тиксо

Вярваме, че всеки трябва да бъде в състояние да се справи с подобни проблеми. Затворените буркани могат да възпрепятстват здравословното хранене. А ние не искаме това. Следният трик може да помогне за тяхното бързо и лесно отваряне.

Увийте широко тиксо около капачката (избягвайте да допирате стъклото) на буркана. Прегънете единия край, за да предотвратите залепване на пръстите. Хванете здраво съда с едната ръка, а с другата издърпайте внимателно тиксото.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: thesmartgroup.co.za

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитно