Начало Съвети Околна среда и бит За дома Използвайте 10 трика, които могат да направят живота ви по-лесен

Използвайте 10 трика, които могат да направят живота ви по-лесен

Използвайте 10 трика, които могат да направят живота ви по-лесен - изображение

Представяме ви списък с 10 трика, които да ви научат как да направите обувките си водоустойчиви, да увеличите високоговорителя на мобилния телефон и още много други.

1. Отгледайте рози от резници.


Това е един чудесен начин за отглеждане на рози от резници. Преди да засадите резниците, ги забийте в няколко малки картофа. Влагата и хранителните вещества от зеленчуците позволяват на резниците да развият здрави корени.

2. Направете обувките водоустойчиви.


За да направите обувките непромокаеми, се нуждаете от сешоар и пчелен восък. Разнесете пчелния восък по текстилното изделие. След това го загрейте с помощта сешоар и готово. Вече имате непромокаеми обувки.

3. Освежете се с цитрусови плодове.


Ако сте забравили да си сложите дезодорант, но искате да се освежите по възможно най-бързия начин, разрежете пресен портокал или лимон на половина и го втрийте директно в кожата. Неприятната миризма ще изчезне за минути.

4. Разширете тесните обувки.


Това е един лесен начин за разширяване на тесните обувки. Поставете колкото се може повече мокри вестници в тях. Оставете ги да изсъхнат, след което ги премахнете.

5. Запалете огън.


Чипсът е не само вкусна закуска. Растителните мазнини и веществата в този хранителен продукт го превръща в чудесно средство за запалване на огън.

6. Намерете малки загубени предмети.


Използвайте прахосмукачка, за да намерите малки предмети, които сте загубили, като например обици. Просто покрийте края на прахосмукачката с тънък чорап или чорапогащник и започнете търсенето. Проверявайте от време на време, за да разберете дали обектът, който издирвате, не е вече там.

7. Освежете обувките.


Поставете няколко торбички чай в обувките, за да ги освежите бързо и лесно. Ако текстилните изделия имат неприятна миризма и са мокри, може да изсипете малко ориз и сода за хляб в тях и да ги оставите на сухо и проветриво място за няколко дни.

8. Увеличете високоговорителя на телефона.


Поставете мобилния си телефон в празна чаша или купа, за да увеличите силата на неговия високоговорител.

9. Отпушете канала.


Пуснете топлата вода за минута. След това изсипете 1/2 чаена чаша сода за хляб в канала и я залейте с 1 чаена чаша оцет. Отново пуснете топлата вода и готово.

10. Освежете дъха си.


Ако сте напуснали дома си и сте забравили да си измиете зъбите, просто изяжте една ябълка. Тя може да помогне за елиминиране на лошия дъх.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.purewow.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияЛюбопитно