Начало Съвети Околна среда и бит Природосъобразен начин на живот Използвайте 5 начина, за да внесете празнично настроение в дома си

Използвайте 5 начина, за да внесете празнично настроение в дома си

Използвайте 5 начина, за да внесете празнично настроение в дома си - изображение

Остават броени дни до началото на празничния сезон. В този ред на мисли ние предлагаме възможност за потапяне в невероятна атмосфера с помощта на няколко идеи за празнична декорация на дома. Ето кои са те.

1. Добавете цветове.
Цветовете на зимната гора традиционно се използват за декориране на дома по празниците. Бялото, зеленото и кафявото обикновено служат за фон, докато червеното и златистото се поставят на челни позиции, за да привлекат вниманието на хората.

Тенденцията тази година е да се използват лилави и пурпурни цветове за създаване на празничната украса. Те изглеждат страхотно не само като допълнителни, но и като основни нюанси на стаята. Рискувайте и превърнете лилавия цвят в основен акцент във вашата празнична украса. Това гарантирано ще направи добро впечатление на гостите ви.

В действителност основният цвят за вашата празнична украса може да бъде какъвто искате. Просто не прекалявайте с него: само 2-3 тона могат да предложат огромен брой от възможни комбинации.

2. Декорация.
За да сте сигурни, че вашите интериорни декорации са балансирани, опитайте се да се придържате към естествени цветови комбинации. Задайте предпочитания спрямо определени видове модели с различна форма и размери. Редуването помежду им ще ви помогне да създадете една приятна атмосфера.

Когато излезете на разходка по време на празниците, вие може да видите различни видове декорации по прозорците на домовете, като например хартиени снежинки и приказни светлини. Също така може да забележите колко често хората пропускат шанса да украсяват своите прозоречни первази.

Тази чудесна и оригинална декорация може да бъде направена с помощта на картон. Изрежете очертанията от два пласта хартия и ги свържете с помощта на порест материал. Добавете светлини, включете ги и вашата декорация е готова.

3. Специална коледна елха.
Старомодната практика за декориране на коледното дърво с ядки, плодове и бонбони отново набира популярност. Освен това тук може да развихрите своето въображение. Комбинирайте коледните лампички с бонбони в ярки опаковки, ядки и плодове с приятни цветове.

Добавете панделки, звезди и други конвенционални декорации. Те трябва да бъдат в същия размер и цветова гама. Поставете ги на различни места по дървото или ги завържете в близост до неговата основа.

4. Светлини.
Чудесен начин да внесете малко празнична магия във вашия дом е като му предоставите повече светлина. За целта използвайте коледни лампички или специални декоративни свещи.

Към тях добавете венец, изработен от борови клонки, шишарки и мъниста. Осветителните тела също могат да бъдат украсени с панделки, прикрепени с помощта на двойно залепващо се тиксо.

5. Подредете масата.
Вземете няколко ароматни свещи, борови клончета и салфетки в ярък цвят. Използвайте ги, за да украсите трапезата и да внесете празнично настроение в дома.

Друга добра идея е да организирате малка изненада за вашите гости под формата на нещо сладко или традиционен подарък за празниците, като например украшение.

Сега всичко, което остана да направите, е да изпратите покани на вашето семейство и приятели и да им позволите да се насладят на това как сте трансформирали дома си за празниците.

Източник: www.brightside.me

Снимка: www.hgtv.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиПсихологияРецептиНовиниЛюбопитно