Използвайте 6 трика, когато варите, печете или пържите риба
Когато приготвяте ястия с риба, може да приложите някои хитринки, които ще ви гарантират добрия вкус и хранителните качества на месото. За да се възползвате в максимална степен от полезните свойства на рибата, използвайте следните трикове при приготвянето й, независимо каква рецепта сте си избрали.
- За варене изберете едра и по-тлъста риба, като във водата, освен предварително сложените подправки, прибавете и няколко капки лимонов сок или оцет. Варете рибата в леко подсолена вода - така ще запазите вкуса, аромата и хранителните й качества. От момента на завирането, оставете рибата на огъня за 5 - 10 минути според големината й. Вместо оцет или лимонов сок, във водата може да добавите 1 чаша прясно мляко. Така ще направите месото по-крехко и бяло, а миризмата му - по-слаба.
- Растителната мазнина, в която пържите рибата, не бива да бъде вряла, а само сгорещена. В твърде загряла мазнина рибата ще прегори отвън, а ще остане сурова отвътре.
- Ще отстраните миризмата на тигана, в който пържите рибата, като сложите в него да поври оцет с вода.
- Когато печете риба на фурна, я сложете на 250 - 280 ºC за 30 - 50 минути в зависимост от дебелината й.
- Ако правите риба на скара, предварително я намажете отвън с растително масло (олио или зехтин). Ако рибата е по-суха, я оставете да се накисне в прясно мляко, оваляйте я в брашно и чак тогава я намажете с олио.
- Kогато приготвяте миди, ще познаете дали са пресни по това, че се отварят, веднага щом заврат.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
НАТРОЛ ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
СОЛГАР РИБЕНО МАСЛО меки капсули 1000 мг * 60
КОЛАГЕН ШОТ саше * 15 ТИЕНС
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Как да се грижите ефективно за златната си рибка
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Опушване на риба и месни продукти. Технологията
Коментари към Използвайте 6 трика, когато варите, печете или пържите риба