Какво се случва с тялото, ако ядете бадеми всеки ден

Консумацията на бадеми може да спаси вашия живот. Проучване, проведено от American Heart Association (АНА), установява, че ниският прием на ядки повишава риска от развитие на сърдечносъдови заболявания. Бадемите, от друга страна, са фаворити не само заради техния вкус, но и заради техните ползи.
Представяме ви 4 неща, които могат да се случат с вашето тяло, ако ги консумирате всеки ден.
1. Намаляване на акнето
Според проучване пациентите с тежко акне представят около 9% по-малко витамин Е в своето кръвообращение. Консумацията на бадеми подобрява състоянието на кожата и се използва като традиционно средство за лечение в Близкия Изток, подкрепено от науката. Тези ядки съдържат витамин Е и антиоксиданти, които помагат за заличаване на акнето и забавяне на стареенето, ако може да издържите на техните високи нива на Омега-6 мастни киселини.
2. Облекчаване на диабета
Проучване показва, че пациентите, които страдат от диабет тип 2, могат да забележат подобряване на физическото състояние, ако приемат бадеми всеки ден. Тези ядки помагат не само за отпушване на артериите чрез намаляване на "лошия холестерол", но и допринасят за редуциране на кръвната захар благодарение на минералите, съдържащи се в тях.
3. Възстановяване след раждане
Индийците имат следната традиция: те използват бадемите като естествено средство за регулиране на чревния поток и повишаване на енергията. Тези ядки са основна съставка в аюрведичните диети и често се препоръчват на жени след раждане, за да им помогнат да се възстановят по-бързо и да избегнат появата на стрии.
4. Подобряване на мозъчната дейност на бебето
Консумацията на 74 грама бадеми седмично може да направи вашето бебе по-умно, според проучване, проведено от испански учени, които наблюдават 2208 бременни жени. Техните деца също са били подложени на наблюдение при навършване на 1,5 и 8 години. Тези от тях, чиито майки са консумирали бадеми по време на бременност, са показали по-високи резултати на IQ тестовете от останалите.
Бонус: Сурови, печени или накиснати бадеми?
Според аюрведичната медицина суровите и печените бадеми съдържат едни и същи хранителни вещества. Следователно - имат еднакви ползи. От друга страна, накисването на бадеми във вода за една нощ, включително тяхното белене, помага за намаляване на нивата на танини. Смята се, че ако се приемат в големи количества, танините могат да попречат на усвояването на хранителни вещества, но последните проучвания не откриват доказателства в подкрепа на това твърдение.
Ако консумирате бадеми редовно, вероятно сте запознати с техните ползи. Забелязали ли сте някои други промени във вашето тяло след техния прием? А как предпочитате да ги ядете?
brightside.me, health.harvard.edu
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЕВТЕРПА ИЗБЕЛВАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ И ШИЯ 30 г
БИЛЕ УСПОКОЯВАЩ И ВЪЗСТАНОВЯВАЩ БАЛСАМ ЗА СЛЕД СЛЪНЦЕ 200 мл
АФРОДИТА ОЦВЕТЯВАЩА КЪНА 9 ЗЛАТНО РУС 50 г
НЕИСС БАЛСАМ ЗА СТИМУЛИРАНЕ РАСТЕЖА НА КОСАТА 200 мл
РЕВИВ ИНТЕНЗИВЕН РЕГЕНЕРИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ 15 мл
СОУ СИМПЪЛ КОМПЛЕКТ ATOPI GONE ПРИ СУХА И АТОПИЧНА КОЖА ОЛИО 150 мл + СТИК МЕХЛЕМ 50 мл
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Превенция и лечение на болести
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Бадем
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
- Витамин В17 (амигдалин)
- Домашни пърленки без глутен
- Крекери с кокосово и бадемово брашно
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Пържени бадеми с ароматни билки
- Бадемови сладки без брашно
Коментари към Какво се случва с тялото, ако ядете бадеми всеки ден