Как да изберем прясна риба?
    Чудили ли сте се как може да разберете дали една риба е прясна или не? Тогава вижте тези практични съвети, които да ви помогнат за постигане на това начинание.

Прясната риба се характеризира с лъскави люспи и ясни очи. Вземете рибата в ръце. Огледайте я хубаво. Нейната опашка не трябва да увисва. Сухите перки и сивите хриле, вместо червени, също са признак за престояла риба.

Когато купувате жива риба от водоем, се уверете, че водата е чиста. Изберете риба, която не е близо до повърхността, а до дъното.

Ако обичате риболова и приготвянето на улова, проверете водата за живак. Това може да стане с помощта на живачен анализатор.

При закупуване на сьомга изберете парчета с бели нишки: ако те са червени, то вероятно рибата е боядисана. Също така не бива да купувате риба, която има ярки петна по кожата: вероятно тя е уловена по време на размножителния период и нейното месо е още меко.
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.radionz.co.nz
Продукти свързани със СТАТИЯТА
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
НАТРОЛ ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90
СУИДИШ НУТРА РИБЕН КОЛАГЕН 5 000 мг течна формула 500 мл
ОМЕГА 3 RX МИНИ капсули 500 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РИБЕН КОЛАГЕН 300 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
 - Хранене и готвене
 - Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
 - Морски костур с горчица в орехова панировка
 - Как да приготвите перфектната риба на скара
 - Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
 - Риба на пара с домати и чесън
 - Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
 - Филе от риба на тиган с масло и билки
 - Ципура със зеленчуци и лимон на фурна
 - Риба с чери домати, маслини и каперси
 - Приказни кюфтенца от сьомга с пармезан
 
Коментари към Как да изберем прясна риба?