Как да изберем прясна риба?
Чудили ли сте се как може да разберете дали една риба е прясна или не? Тогава вижте тези практични съвети, които да ви помогнат за постигане на това начинание.
Прясната риба се характеризира с лъскави люспи и ясни очи. Вземете рибата в ръце. Огледайте я хубаво. Нейната опашка не трябва да увисва. Сухите перки и сивите хриле, вместо червени, също са признак за престояла риба.
Когато купувате жива риба от водоем, се уверете, че водата е чиста. Изберете риба, която не е близо до повърхността, а до дъното.
Ако обичате риболова и приготвянето на улова, проверете водата за живак. Това може да стане с помощта на живачен анализатор.
При закупуване на сьомга изберете парчета с бели нишки: ако те са червени, то вероятно рибата е боядисана. Също така не бива да купувате риба, която има ярки петна по кожата: вероятно тя е уловена по време на размножителния период и нейното месо е още меко.
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.radionz.co.nz
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОСТРОВИТ МОРСКИ КОЛАГЕН 200 г
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 360 GNC
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХАЯ ЛАБС ОМЕГА 3 капсули 1000 мг * 100
ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 60
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 90 GNC
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Подходящи подправки за речна риба в зависимост от начина й на приготвяне
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Задължителната храна за жените
- Приятели завинаги: Японски водолаз е приятел с риба в продължение на 25 години
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
Коментари към Как да изберем прясна риба?