Как да изберем прясна риба?

Чудили ли сте се как може да разберете дали една риба е прясна или не? Тогава вижте тези практични съвети, които да ви помогнат за постигане на това начинание.
Прясната риба се характеризира с лъскави люспи и ясни очи. Вземете рибата в ръце. Огледайте я хубаво. Нейната опашка не трябва да увисва. Сухите перки и сивите хриле, вместо червени, също са признак за престояла риба.
Когато купувате жива риба от водоем, се уверете, че водата е чиста. Изберете риба, която не е близо до повърхността, а до дъното.
Ако обичате риболова и приготвянето на улова, проверете водата за живак. Това може да стане с помощта на живачен анализатор.
При закупуване на сьомга изберете парчета с бели нишки: ако те са червени, то вероятно рибата е боядисана. Също така не бива да купувате риба, която има ярки петна по кожата: вероятно тя е уловена по време на размножителния период и нейното месо е още меко.
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.radionz.co.nz
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХАЯ ЛАБС РИБЕНО МАСЛО ОТ ТРЕСКА таблетки 1000 мг * 100
ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 30
ОМЕГА 3 RX МИНИ капсули 500 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
НУТРАВИТА РИБЕН КОЛАГЕН + ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА таблетки * 120
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
- Риба в доматен сос с моркови и лук
- Риботерапия помага на възрастни хора при диабет и високо кръвно
- За да получите повече мастни киселини, яжте риба поне два пъти седмично
- Червена риба с ориз на фурна
- Ципура със зеленчуци и лимон на фурна
- Риба с ориз, домати, бяло вино и чесън
- Рибени гювечета с масло и зеленчуци
Коментари към Как да изберем прясна риба?