Как да разберем дали карфиолът е пресен?

В семейството на зелето има един представител, който съдържа дори повече витамини, минерали и белтъчини от обикновеното зеле и това е карфиолът. Много ценни за неговите полезни свойства са: провитамин A; витамини от група B, включително фолиева киселина; витамин C; калий; магнезий, желязо и др. Ако често използвате т.нар. цветно зеле за приготвянето на различни ястия, ето как да проверите дали е то е достатъчно прясно: Прокарайте дланта си по повърхността му. Ако по ръката ви останат дребни бели трохички, карфиолът е стар. При варене карфиолът ще остане бял, ако във водата прибавите 1 супена лъжица оцет, малко лимонтузу или малко прясно мляко.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Карфиол, Цветно зеле
- Цветно зеле, карфиол
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Печено цветно зеле с картофи, гъби и кашкавалена коричка
- Пюре от карфиол с мащерка и масло
- Цветно зеле, запечено в кашкавален сос
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Домашен ориз от карфиол
- Печен карфиол със соев сос и сироп от агаве
Коментари към Как да разберем дали карфиолът е пресен?