Предотвратете появата на ракови заболявания с хрупкав карфиол на фурна

Карфиолът е зеленчук, принадлежащ към семейство кръстоцветни. Той съдържа голямо количество антиоксиданти, които помагат в борбата срещу свободните радикали и по този начин предпазват организма от появата на сърдечно-съдови заболявания, инсулт и дори рак. Доказано е, че сярното съединение, съдържащо се в карфиола, може да способства за намаляване на ракови стволови клетки и да забави растежа на туморите. Карфиолът съдържа противовъзпалителни вещества, които помагат за предотвратяване на хронично възпаление, водещо до редица заболявания, включително артрит, хронични болки и други. Този натурален продукт способства за детоксикация на организма, изгаряне на излишните мазнини от тялото и подобряване на храносмилането.
Едно скорошно проучване установява, че комбинацията от карфиол и куркума може да помогне за облекчаване и превенция на рак на простатата. Златистата подправка притежава антиоксидантни, противовъзпалителни и противоракови свойства. Те са особено подходящи в борбата срещу ракови заболявания от различен тип. Куркуминът, съдържащ се в куркумата, помага за регулиране нивата на холестерол в кръвта, предпазва от тромбоза и инфаркт на миокарда, потиска симптоми на диабет и множествена склероза, защитава черния дроб от увреждане и други.
Ето как може да се възползвате от благоприятните свойства на тези два натурални продукта, съчетани в едно вкусно и здравословно ястие.
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 супена лъжица куркума
- щипка кимион
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте карфиола и отстранете стъблото му. Нарежете зеленчука и го изсипете в отделна купа. Към него добавете зехтин, куркума, кимион, сол и черен пипер. Разбъркайте добре съставките и ги изсипете в тавичка за печене. Покрийте съда с помощта на алуминиево фолио. Печете ястието на предварително загрята фурна от 200 °C в продължение на 30-45 минути. След това премахнете фолиото и продължете да печете за още 15 минути, докато карфиолът придобие златиста коричка. Накрая изсипете ястието в подходящ съд и се насладете на неговия здравословен вкус.
Коментари към Предотвратете появата на ракови заболявания с хрупкав карфиол на фурна