Начало Съвети Здраво тяло За жената Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност

Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност

Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност - изображение
Карфиолът е изключително полезен зеленчук, който се счита за незаменима хранителна добавка към здравословната диета на бременните жени. Вижте 5 здравни ползи от неговата консумация по време на бременността
 

снимка: eatwell101.com

  • Грижи се за здравето на сърцето
Карфиолът е здравословен зеленчук, който помага за поддържане на сърдечносъдовата система в добра форма.
 
  • Намалява холестерола 
Богатството на фибри в карфиола спомага пречистването на храносмилателния тракт и понижаване нивата на холестерола. 
 
  • Богат е на антиоксиданти  
Карфиолът е богат на антиоксиданти, които действат като противовъзпалително средство и способстват изграждането на здрава имунна система. Този зеленчук помага на бъдещите майки да се борят срещу различни заболявания, като същевременно ги поддържа активни и здрави.
 
 снимка: eatwell101.com
  • Помага за развитието на плода
Вкусният зеленчук съдържа още фолиевата киселина, която се грижи както за здравето на бъдещата майка, така и за развитието новороденото. Ето защо е нужно да добавите карфиол в хранителния си режим по време на бременността. 
  • Богат източник на минерали

Карфиолът също така съдържа ценни минерали, които носят множество ползи за организма на бъдещата майка. Той е добър източник на цинк, фосфор, селен, натрий и други. 

Допълнителен съвет: Въпреки, че снабдява организма с  богато количество полезни хранителни вещества, карфиолът е нискокалоричен. В 1 чаша се съдържат едва 30 калории. 
 
Източник: momjunction.com
По статията работи Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаникаЛайфстайлИсторияНовиниСнимкиАлт. медицинаСоциални грижиВидеоПатологияСпортКлинични пътекиНаучни публикацииПсихологияЗдравни проблемиЛеченияИзследванияФизиологияСпециалистиНормативни актовеПроизводителиХранене при...Интервюта