Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как да си направим кълнове от броколи в домашни условия

Как да си направим кълнове от броколи в домашни условия

Как да си направим кълнове от броколи в домашни условия - изображение

Кълновете от броколи съдържат 1000 пъти повече хранителни вещества, отколкото самите зеленчуци, според изследвания на няколко американски университета. Освен това те помагат за предотвратяване и облекчаване на ракови заболявания. Кълновете от броколи са лесно смилаеми, защото съдържат мощни хранителни ензими. Искате ли да добавите този продукт към вашата ежедневна диета? Тогава опитайте следния лесен трик за покълване на броколи в домашни условия. За целта имате нужда от:

  • 1 супена лъжица семена от броколи (нетретирани)
  • еднолитров буркан
  • ластик
  • марля

Стъпка 1: Измийте семената и ги изсипете в буркана. Залейте ги с вода и ги покрийте с марля и ластик. Оставете да се накисват за 6-12 часа.

Стъпка 2: Използвайте ситна цедка, за да отцедите семената и да ги измиете. След това отново ги върнете в буркана. Оставете съда на тъмно и проветриво място.

Стъпка 3: Повтаряйте процедурата по 2-3 пъти на ден.

Стъпка 4: Когато кълновете достигнат до 2 сантиметра, ги преместете близо до прозореца, за да поемат частична слънчева светлина. Продължавайте да ги миете и отцеждате още няколко дни, докато придобият зелен цвят.

Стъпка 5: Напълнете купа с чиста вода и изсипете кълновете в нея. Внимателно ги разбъркайте, за да може да отделите обвивката на повърхността.

Стъпка 6: Върнете кълновете в буркана или друг подходящ съд и ги съхранявайте в хладилник.

Стъпка 7: Изяжте ги. Добавете кълнове от броколи към вашите салати, сандвичи и всичко друго, което ви звучи добре.

  • Забележка: Много е важно да използвате необработени семена за покълване. Не забравяйте, че голяма част от тези, които са предназначени за отглеждане на зрели броколи, се третират с химични вещества, а това не е полезно за организма.

Източник: www.frugalfarmwife.com
Снимка: www.masterofhort.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...БотаникаАлт. медицинаНовиниДиети