Консумирайте грах по време на бременност
Препоръчително е зеленият грах да влиза в менюто по време на бременност, тъй като набавя на бременната жена добро количество фолиева киселина, наричана още витамин B9. Този витамин е важен за правилното развитие на бебето и предпазва от дефекти на невралната тръба.
В допълнение, високото съдържание на диетични фибри в граховите зърна подобрява храносмилането, стимулира метаболизма и помага против запек - проблем, който често съпътства периода на очакване на дете. Ето защо фибрите също са изключително ценен компонент в здравословната диета на бъдещата майка.
Източник: stylecraze.com
Заглавна снимка: horizonfamilydentist.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АЛОКСИ ВЪЗСТАНОВЯВАЩА МАСКА 500 мл
ЛЮКСЕОЛ СЕРУМ ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА РАСТЕЖА НА КОСАТА БЕЗ ОТМИВАНЕ 50 мл
ЯРДЛИ ЗЮМБЮЛ И СЛАДЪК ГРАХ ТОАЛЕТНА ВОДА 125 мл
МАЙПРОТЕИН ВЕГАН БЛЕНД ОВКУСЕН 1 кг
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОМАТИСЪН КЕТО ПРОТЕИНОВ ШЕЙК С МСТ, ГРАХ И ОРИЗ 350 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- За жената
- Бременност
- Средства против гадене и повръщане при бременност
- Антибиотици по време на бременност
- Скъсена шийка на матката при бременност
- Установяване на бременност с домашни средства
- Упражнения за бременни с фитнес топка
- Билки по време на бременност
- Лечение при токсоплазмоза
- Див рожков, дърво на Юда, Церцис
- Лечебни мерки при плацента превия (ниска плацента)
Коментари към Консумирайте грах по време на бременност