Консумирайте грах по време на бременност

Препоръчително е зеленият грах да влиза в менюто по време на бременност, тъй като набавя на бременната жена добро количество фолиева киселина, наричана още витамин B9. Този витамин е важен за правилното развитие на бебето и предпазва от дефекти на невралната тръба.
В допълнение, високото съдържание на диетични фибри в граховите зърна подобрява храносмилането, стимулира метаболизма и помага против запек - проблем, който често съпътства периода на очакване на дете. Ето защо фибрите също са изключително ценен компонент в здравословната диета на бъдещата майка.
Източник: stylecraze.com
Заглавна снимка: horizonfamilydentist.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ ВЕГЕФИТ ПРОТЕИН 720 гр.
ОМНИ БИОТИК ХЕТОКС ЛАЙТ саше 3 г * 30
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ ВЕГЕФИТ ПРОТЕИН 2000 гр.
ХИП ПЮРЕ РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- За жената
- Бременност
- Грижите за психичното здраве през бременността са ключови за сърдечното здраве на майката
- Установяване на бременност с домашни средства
- Антибиотици по време на бременност
- Средства против гадене и повръщане при бременност
- Лечение на настинка и грип при бременни
- Лечебни мерки при плацента превия (ниска плацента)
- Лечение при токсоплазмоза
- Ползи и рискове от консумацията на фурми по време на бременност
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Консумирайте грах по време на бременност