Начало Съвети Здраво тяло За жената Консумирайте грах по време на бременност

Консумирайте грах по време на бременност

Консумирайте грах по време на бременност - изображение
Препоръчително е зеленият грах да влиза в менюто по време на бременност, тъй като набавя на бременната жена добро количество фолиева киселина, наричана още витамин B9. Този витамин е важен за правилното развитие на бебето и предпазва от дефекти на невралната тръба.  
 
В допълнение, високото съдържание на диетични фибри в граховите зърна подобрява храносмилането, стимулира метаболизма и помага против запек - проблем, който често съпътства периода на очакване на дете. Ето защо фибрите също са изключително ценен компонент в здравословната диета на бъдещата майка. 
 
Източник: stylecraze.com
Заглавна снимка: horizonfamilydentist.com
По статията работи: Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиБотаникаНовиниЛайфстайлИсторияСнимкиСоциални грижиСпортАлт. медицинаПсихологияПатологияНаучни публикацииВидеоКлинични пътекиЗдравни проблемиИзследванияФизиологияЛеченияНормативни актовеСпециалистиПроизводителиХранене при...Интервюта