Консумирайте грах по време на бременност

Препоръчително е зеленият грах да влиза в менюто по време на бременност, тъй като набавя на бременната жена добро количество фолиева киселина, наричана още витамин B9. Този витамин е важен за правилното развитие на бебето и предпазва от дефекти на невралната тръба.
В допълнение, високото съдържание на диетични фибри в граховите зърна подобрява храносмилането, стимулира метаболизма и помага против запек - проблем, който често съпътства периода на очакване на дете. Ето защо фибрите също са изключително ценен компонент в здравословната диета на бъдещата майка.
Източник: stylecraze.com
Заглавна снимка: horizonfamilydentist.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
УРИАЖ BARIESUN СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН ФЛУИД ПРОТИВ ХИПЕРПИГМЕНТАЦИЯ SPF 50+ 40 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОМАТИСЪН КЕТО ПРОТЕИНОВ ШЕЙК С МСТ, ГРАХ И ОРИЗ 350 г
АЛОКСИ ВЪЗСТАНОВЯВАЩА МАСКА 200 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- За жената
- Бременност
- Установяване на бременност с домашни средства
- Лечение при токсоплазмоза
- Антибиотици по време на бременност
- Средства против гадене и повръщане при бременност
- Лечение на хемороиди при бременност
- Ползи и рискове от консумацията на фурми по време на бременност
- Кои билки може да предотвратят нежеланата бременност
- Лечебни мерки при плацента превия (ниска плацента)
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Консумирайте грах по време на бременност