Консумирайте грах по време на бременност
Препоръчително е зеленият грах да влиза в менюто по време на бременност, тъй като набавя на бременната жена добро количество фолиева киселина, наричана още витамин B9. Този витамин е важен за правилното развитие на бебето и предпазва от дефекти на невралната тръба.
В допълнение, високото съдържание на диетични фибри в граховите зърна подобрява храносмилането, стимулира метаболизма и помага против запек - проблем, който често съпътства периода на очакване на дете. Ето защо фибрите също са изключително ценен компонент в здравословната диета на бъдещата майка.
Източник: stylecraze.com
Заглавна снимка: horizonfamilydentist.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
ГАНЧЕВ ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SPIRU - TEIN ПРОТЕИНОВ ШЕЙК С ВКУС НА ШОКОЛАД 476 г
ЯРДЛИ ЗЮМБЮЛ И СЛАДЪК ГРАХ ТОАЛЕТНА ВОДА 125 мл
БИОТОНА БИО ВЕГАН ПРОТЕИН 300 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- За жената
- Бременност
- Средства против гадене и повръщане при бременност
- Антибиотици по време на бременност
- Лечение на настинка и грип при бременни
- Установяване на бременност с домашни средства
- Лечение на хемороиди при бременност
- Лечение при токсоплазмоза
- Упражнения за тазово дъно (упражнения на Кегел)
- Лечебни мерки при плацента превия (ниска плацента)
- Билки по време на бременност
Коментари към Консумирайте грах по време на бременност