Консумацията на пащърнак е препоръчителна по време на бременност

Пащърнакът е вкусен и богат на полезни хранителни вещества коренов зеленчук. Високите нива на витамин В9 (наречен фолиева киселина) в него го правят идеално допълнение към здравословната диета на бъдещите майки.
Фолиевата киселина е свързана с намаляване на риска от раждане на дете с увреждания. В допълнение тя ефективно предпазва от анемия, тъй като оказва стимулиращ ефект по отношение синтеза на червени кръвни клетки. За да си набавите този ценен витамин, включете пащърнак във всекидневното си меню.
Допълнителен съвет: Като зеленчук с малко калории и високи нива на разтворими фибри, пащърнака се включва успешно и в диетата за отслабване.
Източник: organicfacts.net
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХИП БИО ПЮРЕ ЧИСТ ПАЩЪРНАК 125 г
СОЛГАР ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА таблетки 400 мкг * 100
ВИТАТАБС ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА таблетки * 60
МИО - ИНОЗИТОЛ + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА 120 г VIRIDIAN
АБОФАРМА АБОФОЛИК МЕТА таблетки * 30
ФАРМАСИ ЛАБОРАТЪРИС ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА таблетки * 30
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- За жената
- Бременност
- Антибиотици по време на бременност
- Установяване на бременност с домашни средства
- Средства против гадене и повръщане при бременност
- Лечение при токсоплазмоза
- Лечение на хемороиди при бременност
- Кои билки може да предотвратят нежеланата бременност
- Пащърнак
- Див рожков, дърво на Юда, Церцис
- Лечение на настинка и грип при бременни
Коментари към Консумацията на пащърнак е препоръчителна по време на бременност