Консумацията на пащърнак е препоръчителна по време на бременност
Пащърнакът е вкусен и богат на полезни хранителни вещества коренов зеленчук. Високите нива на витамин В9 (наречен фолиева киселина) в него го правят идеално допълнение към здравословната диета на бъдещите майки.
Фолиевата киселина е свързана с намаляване на риска от раждане на дете с увреждания. В допълнение тя ефективно предпазва от анемия, тъй като оказва стимулиращ ефект по отношение синтеза на червени кръвни клетки. За да си набавите този ценен витамин, включете пащърнак във всекидневното си меню.
Допълнителен съвет: Като зеленчук с малко калории и високи нива на разтворими фибри, пащърнака се включва успешно и в диетата за отслабване.
Източник: organicfacts.net
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП БИО ПЮРЕ ЧИСТ ПАЩЪРНАК 125 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ПРЕГНАКЕЪР НОВА МАМА таблетки * 56 ВИТАБИОТИКС
КЮ-ФОЛИК таблетки * 60 ФОРТЕКС
ПРОМОТОП ФОЛАТ капсули 0.400 мг * 60
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- За жената
- Бременност
- FDA одобри домашен ултразвуков апарат за бременни жени
- Установяване на бременност с домашни средства
- Средства против гадене и повръщане при бременност
- Антибиотици по време на бременност
- Ползи и рискове от консумацията на фурми по време на бременност
- Скъсена шийка на матката при бременност
- Кои билки може да предотвратят нежеланата бременност
- Как да различим течение от околоплодни води?
- Лечение на хемороиди при бременност
Коментари към Консумацията на пащърнак е препоръчителна по време на бременност