Консумацията на пащърнак е препоръчителна по време на бременност
Пащърнакът е вкусен и богат на полезни хранителни вещества коренов зеленчук. Високите нива на витамин В9 (наречен фолиева киселина) в него го правят идеално допълнение към здравословната диета на бъдещите майки.
Фолиевата киселина е свързана с намаляване на риска от раждане на дете с увреждания. В допълнение тя ефективно предпазва от анемия, тъй като оказва стимулиращ ефект по отношение синтеза на червени кръвни клетки. За да си набавите този ценен витамин, включете пащърнак във всекидневното си меню.
Допълнителен съвет: Като зеленчук с малко калории и високи нива на разтворими фибри, пащърнака се включва успешно и в диетата за отслабване.
Източник: organicfacts.net
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП БИО ПЮРЕ ЧИСТ ПАЩЪРНАК 125 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ПРОМОПРЕГНАКЕЪР НОВА МАМА таблетки * 56 ВИТАБИОТИКС
КЮ-ФОЛИК таблетки * 60 ФОРТЕКС
АРОФОЛИКАЦИД МЕТА таблетки 400 мкг * 90 АРО ЛАЙФ
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- За жената
- Бременност
- Установяване на бременност с домашни средства
- Как да различим течение от околоплодни води?
- Скъсена шийка на матката при бременност
- Лечение на настинка и грип при бременни
- Ползи и рискове от консумацията на фурми по време на бременност
- Антибиотици по време на бременност
- Хидралазин
- Истинската история на Лина Медина: момичето, което ражда на 5
- Средства против гадене и повръщане при бременност
Коментари към Консумацията на пащърнак е препоръчителна по време на бременност