Консумацията на пащърнак е препоръчителна по време на бременност

Пащърнакът е вкусен и богат на полезни хранителни вещества коренов зеленчук. Високите нива на витамин В9 (наречен фолиева киселина) в него го правят идеално допълнение към здравословната диета на бъдещите майки.
Фолиевата киселина е свързана с намаляване на риска от раждане на дете с увреждания. В допълнение тя ефективно предпазва от анемия, тъй като оказва стимулиращ ефект по отношение синтеза на червени кръвни клетки. За да си набавите този ценен витамин, включете пащърнак във всекидневното си меню.
Допълнителен съвет: Като зеленчук с малко калории и високи нива на разтворими фибри, пащърнака се включва успешно и в диетата за отслабване.
Източник: organicfacts.net
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПАЩЪРНАК 190 г
ХИП БИО ПЮРЕ ЧИСТ ПАЩЪРНАК 125 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
НовДЖЕЙМИСЪН ПРЕНАТАЛ таблетки * 30
ВИТАТАБС ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА таблетки * 60
КАЛИВИТА НЮ ЛАЙФ таблетки * 120
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- За жената
- Бременност
- Установяване на бременност с домашни средства
- Антибиотици по време на бременност
- Лечение при токсоплазмоза
- Средства против гадене и повръщане при бременност
- Ползи и рискове от консумацията на фурми по време на бременност
- Лечение на хемороиди при бременност
- Кои билки може да предотвратят нежеланата бременност
- Фалшиво положителен тест за бременност
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
Коментари към Консумацията на пащърнак е препоръчителна по време на бременност