Начало Съвети Здраво тяло За жената Консумацията на пащърнак е препоръчителна по време на бременност

Консумацията на пащърнак е препоръчителна по време на бременност

Консумацията на пащърнак е препоръчителна по време на бременност - изображение
Пащърнакът е вкусен и богат на полезни хранителни вещества коренов зеленчук. Високите нива на витамин В9 (наречен фолиева киселина) в него го правят идеално допълнение към здравословната диета на бъдещите майки
 
Фолиевата киселина е свързана с намаляване на риска от раждане на дете с увреждания. В допълнение тя ефективно предпазва от анемия, тъй като оказва стимулиращ ефект по отношение синтеза на червени кръвни клетки. За да си набавите този ценен витамин, включете пащърнак във всекидневното си меню.
 
Допълнителен съвет: Като зеленчук с малко калории и високи нива на разтворими фибри, пащърнака се включва успешно и в диетата за отслабване.
 
 
Източник: organicfacts.net
 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиИсторияЛюбопитноЛеченияРецептиБотаникаФизиологияСъставкиМедицински изследванияЛайфстайлНовиниАлтернативна медицинаКлинични пътекиНаучни публикацииСпортСоциални грижиПсихологияЗдравни проблемиСпециалистиНормативни актовеПроизводителиИнтервютаХранене при...