Консумацията на пащърнак е препоръчителна по време на бременност

Пащърнакът е вкусен и богат на полезни хранителни вещества коренов зеленчук. Високите нива на витамин В9 (наречен фолиева киселина) в него го правят идеално допълнение към здравословната диета на бъдещите майки.
Фолиевата киселина е свързана с намаляване на риска от раждане на дете с увреждания. В допълнение тя ефективно предпазва от анемия, тъй като оказва стимулиращ ефект по отношение синтеза на червени кръвни клетки. За да си набавите този ценен витамин, включете пащърнак във всекидневното си меню.
Допълнителен съвет: Като зеленчук с малко калории и високи нива на разтворими фибри, пащърнака се включва успешно и в диетата за отслабване.
Източник: organicfacts.net
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПАЩЪРНАК 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП БИО ПЮРЕ ЧИСТ ПАЩЪРНАК 125 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ПРЕГНАКЕЪР ОРИГИНАЛ таблетки * 30 ВИТАБИОТИКС
ЛИПОФЕРИЛАК ФОРТЕ капсули * 30 НАТУРФАРМА
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- За жената
- Бременност
- Скъсена шийка на матката при бременност
- Установяване на бременност с домашни средства
- Средства против гадене и повръщане при бременност
- Антибиотици по време на бременност
- Лечение при токсоплазмоза
- Лечение на настинка и грип при бременни
- Лечение на хемороиди при бременност
- Фалшиво положителен тест за бременност
- Как да различим течение от околоплодни води?
Коментари към Консумацията на пащърнак е препоръчителна по време на бременност