Начало Съвети Здраво тяло За жената Консумацията на рукола е препоръчителна по време на бременност

Консумацията на рукола е препоръчителна по време на бременност

Консумацията на рукола е препоръчителна по време на бременност - изображение
Руколата е листен зеленчук, съдържащ ценни хранителни вещества, който притежава специфичен вкус. Препоръчително е той да участва в менюто по време на бременност, тъй като набавя на бъдещата майка и плода добро количество фолиева киселина. Този витамин от групата В е изключително полезен за всяка бременна жена. Той е необходим за формирането на плацентата и правилното развитие  на плода.  
 
В допълнение руколата е богата на фибри, допринасящи за доброто храносмилане по време на бременността. Възможно най-разпространеният начин за консумацията на листния зеленчук е добавянето му към свежа салата. Вижте една лесна рецепта за свежа салата от цвекло, авокадо, киноа и рукола.
 
Източник: drhealthbenefits.com
Снимки: doodleydeesfarm.com
По статията работи: Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиФизиологияИсторияЛеченияРецептиХрани и ястияБотаникаНовиниСъставкиИзследванияЛайфстайлАлт. медицинаСпортКлинични пътекиНаучни публикацииПсихологияСоциални грижиВидеоПатологияЗдравни проблемиНормативни актовеСпециалистиПроизводителиИнтервютаХранене при...