Консумирайте 9 вида храни за подобряване на паметта и концентрацията

Храната, която консумираме ежедневно, влияе върху мозъчната биохимия и функцията на невроните (особено на невротрансмитерите, които са отговорни за предаването на нервни импулси към невроните) и по този начин въздейства върху съня, настроението и поведението ни. Поради тази причина ви представяме няколко вида натурални продукти, които могат да помогнат за подобряване на паметта, настроението и здравето на организма като цяло. Да видим кои са те.
- Риба (сьомга, риба тон, треска, сардини)
Рибата е богата на Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, които са от съществено значение за подобряване на паметта в ранна детска възраст.
- Ябълки

Ябълките съдържат витамин C и антиоксиданти, които защитават мозъка от въздействието на свободните радикали. Този натурален продукт помага в борбата срещу болест на Алцхаймер и Паркинсон, понижава вредния холестерол, предпазва от сърдечно-съдови заболявания и защитава от рак. Препоръчително е да консумирате ябълките, заедно с кората, за да може организма ви да усвои наличието на пектин в нея.
- Червени плодове
Те са богати на витамин C, фолиева киселина, лимонена киселина, калций, калий, магнезий и антиоксиданти, които помагат за предотвратяване на преждевременното стареене. Тези плодове подобряват паметта и предпазват от болести, като Алцхаймер, Паркинсон и деменция.
- Яйца

Яйцата съдържат витамини (включително витамин B4, познат още като холин) и минерали, които са изключително полезни за нервната система. Холинът е от съществено значение за подпомагането на обучението при деца и насърчаване на паметта при възрастни.
- Сушени плодове
Те са богати на минерали, като калий, калций, фосфор, цинк, желязо, магнезий и витамини E и B. Сушените плодове помагат за подобряване на мозъчната дейност и предпазват от сърдечно-съдови заболявания.
- Ядки

Консумацията на шепа ядки дневно може да способства за стимулиране на познавателната дейност и насърчаване на паметта и концентрацията.
- Зехтин
Зехтинът поддържа структурата на нервните окончания и целостта на кръвоносните съдове.
- Черен шоколад

Той помага за подобряване на кръвообращението в мозъка, стимулира мозъчната дейност и служи като естествено средство за превенция на сърдечно-съдови заболявания. Какаото, съдържащо се в него, предпазва от преждевременно стареене и намалява риска от развитие на хипертония и диабет.
- Целина
Целината помага за предотвратяване на преждевременното стареене, пречистване на кръвоносните съдове и стимулиране на мозъчната дейност.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛИЗИ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА С ВКУС НА ЛИМОН 240 мл
ЕТЕРИКА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ БЯЛ БОР 10 мл
МЕМОСТОР капсули * 30 ЕКОФАРМ
ОРГАНИК ОМЕГА - 3 ЗА ДЕЦА 200 мл VIRIDIAN
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ОРЕХ 50 мл.
ДОКТОР'С БЕСТ ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 120
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Нетрадиционно
- Асоциативни корови зони
- Ефект на Зейгарник – какво представлява и как влияе на паметта
- Избор на добавки за засилване на паметта и концентрацията
- 12 тайни за лесно запаметяване на всичко
- Ядки за закуска за остър ум дори в напреднала възраст
- Какво представлява сензорната памет
- Индийско орехче, Мускатово орехче
- Индийски женшен, Зимна череша, Псевдоженшен, Ашваганда
- Как да минимизираме разсейването: съвети от средновековните монаси
- Шанкапушпи
Коментари към Консумирайте 9 вида храни за подобряване на паметта и концентрацията