Направете си здравословен и ухаещ на вкусно чипс от босилек
Сигурно сте опитвали песто, направено от ароматен босилек, но едва ли сте яли чипс от него. Може и да се учудите, но билката предлага една чудесна алтернатива на пържения картофен чипс, който гледате да избягвате на всяка цена. Освен това рецептата е с печене, което я прави просто перфектна.

Необходими продукти:
- Листа босилек (12 – 20 за доза)
- Зехтин
- Морска сол
Начин на употреба:
- Загрейте фурната до 160 градуса.
- Измийте и изсушете добре листата босилек, за да станат хрупкави, след печенето. Може да попиете водата с хартиена салфетка (за да сте сигурни, че листата са напълно сухи).
- Подредете босилека върху подходяща тава, застлана с алуминиево фолио и го поръсете със зехтин и морска сол на вкус. И все пак, за да станат хрупкави листенцата е хубаво да са добре покрити.
- Поставете тавата във фурната и я оставете да се пече в продължение на 5-10 минути (докато листата станат тъмно зелени и хрупкави).
- Сервирайте внимателно (тъй като листенцата са крехки и доста чупливи) и се насладете на най – ароматния чипс, който сте опитвали.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
ТРИМАРТ КСАНТАНОВА ГУМА 300 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ИТАЛИАНСКИ БИЛКИ 250 мл
ФРИТЮРНИК С ДВЕ ОТДЕЛЕНИЯ PETRA
ТРИМАРТ АГАР АГАР 200 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ЗЕХТИН 250 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Чипс от картофено пюре с подправки
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Класически пържен картофен чипс
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)
- Оризов чипс със сусамови и ленени семена
- Направете си здравословен чипс от тиква
- Не използвайте оцетна есенция, вместо оцет, ако не знаете как да я разреждате
Коментари към Направете си здравословен и ухаещ на вкусно чипс от босилек