Направете си здравословен и ухаещ на вкусно чипс от босилек

Сигурно сте опитвали песто, направено от ароматен босилек, но едва ли сте яли чипс от него. Може и да се учудите, но билката предлага една чудесна алтернатива на пържения картофен чипс, който гледате да избягвате на всяка цена. Освен това рецептата е с печене, което я прави просто перфектна.

Необходими продукти:
- Листа босилек (12 – 20 за доза)
- Зехтин
- Морска сол
Начин на употреба:
- Загрейте фурната до 160 градуса.
- Измийте и изсушете добре листата босилек, за да станат хрупкави, след печенето. Може да попиете водата с хартиена салфетка (за да сте сигурни, че листата са напълно сухи).
- Подредете босилека върху подходяща тава, застлана с алуминиево фолио и го поръсете със зехтин и морска сол на вкус. И все пак, за да станат хрупкави листенцата е хубаво да са добре покрити.
- Поставете тавата във фурната и я оставете да се пече в продължение на 5-10 минути (докато листата станат тъмно зелени и хрупкави).
- Сервирайте внимателно (тъй като листенцата са крехки и доста чупливи) и се насладете на най – ароматния чипс, който сте опитвали.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
ОВАЛНА ПЛОЧА ОТ ХИМАЛАЙСКА СОЛ 20 х 30 х 4 мм
КОКОСОВО МАСЛО ОРГАНИК 474 мл NATURE'S WAY
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ
ТРИМАРТ КСАНТАНОВА ГУМА 300 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Домашен чипс от пармезан и аспержи
- Печен картофен чипс с коричка, пармезан и подправки
- Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)
- Направете си смес за сандвичи с масло по 3 начина
- Горещите минерални извори като средство за приготвяне на храна в древността
- Как да приготвите течен шафран?
- Направете си естествени незалепващи форми за мъфини от яйчни черупки
- Оризът ще е по-малко калоричен, ако се изстудява след готвене
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Направете си здравословен чипс от коприва
Коментари към Направете си здравословен и ухаещ на вкусно чипс от босилек