Направете си здравословен чипс от праз

Празът е изключително богат на важни витамини и минерали зеленчук. Освен това той е отличен източник на желязо и помага за превенция на желязо-дефицитна анемия. Ето защо ви предлагаме тази здравословна алтернатива на картофения чипс – чипс от праз. Вижте как лесно да го приготвите.
Необходими продукти:
- 1 голям праз
- 1 супена лъжица зехтин
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200ºF (90-100ºC).
- Старателно измийте и нарежете праза на тънки вертикални ивици.
- Наредете ги в тава върху хартия за печене и добавете подправките.
- Пече се за около 30 минути.
- Накрая извадете чипса от фурната, оставете да се охлади, сервирайте и се насладете на вкуса му.
Източник: vegetariangourmet.com, снимка: lesauce.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
ОВАЛНА ПЛОЧА ОТ ХИМАЛАЙСКА СОЛ 20 х 30 х 4 мм
КОКОСОВО МАСЛО ОРГАНИК 474 мл NATURE'S WAY
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ
ТРИМАРТ КСАНТАНОВА ГУМА 300 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- С помощта на кламери и фурна си изпечете чушки, без да прегарят и без чушкопек
- Не съчетавайте консумацията на грозде с месо, мляко или бира
- Класически пържен картофен чипс
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Чипс от картофено пюре с подправки
- Кашкавален чипс със сметана
- Карамелизирайте лук за 10 минути със сода
- Направете си ароматен чипс от ябълкови обелки
Коментари към Направете си здравословен чипс от праз