Насърчете имунитета с кисела тученица
Тученицата е растение, познато още от древни времена, което набира широка популярност в последните години. То сдържа голямо количество Омега-3 мастни киселини, бета-каротин и витамин C. Тученицата е богата на минерали, като калций, магнезий, желязо, калий и манган. Тя съдържа хранителни вещества в малки количества от витамин B1, B2, B3, мед, фосфор и фолиева киселина. Тученицата може да послужи като чудесен заместител на спанак или маруля за салати. Представяме ви един лесен начин за насърчаване на имунитета, посредством приготвяне на кисела тученица с помощта на няколко натурални продукта. Ето кои са те.
Необходими продукти:
- 250 милилитра натурален ябълков оцет
- 250 грама тученица
- 10 зърна черен пипер
- 3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Старателно измийте тученицата. Нарежете я на парчета (около 2,5 сантиметра всяко) и я изсипете в буркан. Към нея добавете чесъна и черния пипер. Покрийте съставките с натурален ябълков оцет и поставете капак на съда. Оставете продукта в хладилника за 2 седмици, след което преминете към неговата консумация.
Коментари към Насърчете имунитета с кисела тученица