Научете срока на годност на някои от най-употребяваните сосове
Вижте колко е дълъг живота на съхранение на любимите ни сосове, овкусители и течни подправки, без които вкусът на храната няма да е същият. За съжаление, след като бъдат отворени, голяма част от тях не са толкова дълготрайни.
- Сос за барбекю – 1 година в килера, ако не е отварян и 4 месеца в хладилник, след отваряне.
- Пчелен мед - 1 година (отворен или не).
- Хрян – 1 година, ако не е отворен и 4 месеца след отваряне.
- Лют сос - 3 години.
- Конфитюри и желета (домашни или от магазина) - 1 година в килера, ако не са отваряни и 6 месеца в хладилник, след отваряне.
- Кетчуп - 1 година в килера, ако не са отваряни и 6 месеца в хладилник, след отваряне.
- Кленов сироп - 1 година в килера, ако не са отваряни и 1 година в хладилник, след отваряне.
- Маринати - 1 година в килера, ако не са отваряни и 6 месеца в хладилник, след отваряне.
- Майонеза – 3 месеца в килера, ако не е отворена и 2 месеца в хладилник, след отваряне.
- Горчица - 1 година в килера, ако не са отворена и 1 година в хладилник, след отваряне.
- Ядки (обелени ) - 1 година в килера, ако не са отваряни и 1 месец, ако са. Отворен пакет с ядки може да съхранявате до 6 месеца в хладилник или фризер.
- Ядково масло (сусамово, орехово и други) - 6 месеца в хладилник.
- Зехтин - 1 година на хладно и тъмно място, ако не е отворен и 6 месеца след отваряне.
-
Песто – 6 месеца в килера, ако не са отворено и 3 дни в хладилник, след отваряне.
-
Сос уорчестър - 1 година (отворен или не).
-
Всички видове оцет – 2 години в килера, ако не е отворен и 1 година в хладилник, след отваряне.
-
Терияки сос - 3 години в килера, ако не е отворена и 1 месец в хладилник, след отваряне.
-
Соев сос - 3 години в килера, ако не е отворена и 1 месец в хладилник, след отваряне.
-
Салца в буркан – 1 година в килера, ако не са отворена и 1 месец в хладилник, след отваряне.
-
Прясна салца – 4 дни в хладилник.
-
Дресинг за салата – 1 година в килера, ако не са отворена и 1 месец в хладилник, след отваряне.
-
Туршия – 1 година в килера, ако не са отворена и 3 месеца в хладилник, след отваряне.
Източник: realsimple.com
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Гръдните импланти имат срок на годност
- 10 хранителни продукта, които нямат срок на годност
- Ако храните са с ниско съдържание на вода, можем да ги съхраняваме за по-дълго
- Сложете щипка сол в млякото, за да удължите срока му на годност
- Колко време е годна за консумация храната, след като бъде разопакована?
- Голяма част от потребителите разбират погрешно етикетите за годност върху хранителните продукти
- Увийте сиренето в пергаментова хартия, за да увеличите трайността му
Коментари към Научете срока на годност на някои от най-употребяваните сосове