Научете 10 безценни кухненски трика

Представяме ви няколко трика за приготвяне на храна, почистване и организиране на пространството за готвене. За някои от тях може дори да не сте подозирали.
Трикове за готвене
1. Как да печем цяло пиле?
Когато печете пиле (или друга птица) цяло, го поставете с гърдите към дъното на съда. Пилешките гърди съдържат повече месо. Колкото по-близо до източника на топлина са те, толкова по-бързо ще се изпече пилето.
2. Пергаментова хартия за тарталети.
Ако не разполагате със специални форми за тарталети, използвайте пергаментова хартия. Този метод има допълнителна полза за производство на нестандартни тарталети, които изглеждат много по-интересно.
3. Правилният начин да затоплим печени изделия.
Когато топлите пица или други тестени изделия в микровълнова печка, поставете чаша вода в близост до нея. Влагата предотвратява прекомерното изсушаване на тестото и запазва коричката хрупкава.
4. Пригответе перфектните яйца.
Счупете яйцата и ги изсипете в тиган, сякаш ще ги пържите, но вместо олио, добавете малко вода и оставете съда на котлона. В резултат на това ще получите перфектните яйца с течен жълтък.
Трикове за съхранение
1. Как да съхраняваме готварските подправки?
Ако замразите билките във форми за лед, ще може да запазите тяхното съдържание на витамини. Опитайте се да ги замразите във вода или зехтин.
2. Правилният начин за съхранение на черупчести ядки.
Замразете обелените ядки, за да запазите тяхната хранителна стойност, вкус и аромат. Изсипете ги в съд с херметическо затваряне, преди да ги поставите във фризера. Не трябва да ги печете, защото може да загубите част от тяхната хранителна стойност. Ядките трябва да бъдат сурови и необработени.
Трикове за почистване
1. Правилният начин за почистване на чугунен тиган.
За да предотвратите появата на ръжда по тигана с течение на времето, избягвайте неговото редовно почистване с препарат за съдове. Вместо това използвайте готварска сол. Този метод помага още за премахване на упоритата миризма от употреба на подправки, използвани по време на готвенето.
2. Как да се отървем от неприятната миризма по ръцете?
За да премахнете неприятната миризма от лук или чесън по ръцете, използвайте готварска сол или лимон. Просто втрийте продукта в кожата и го отмийте с вода.
3. Как да върнете блясъка на металните прибори?
За да възстановите блясъка на кухненските прибори от неръждаема стомана, ги измийте с разтвор от оцет и вода. Ако по тях има части, които не са от метал, е най-добре да ги накиснете в приготвения препарат за една нощ.
4. Вдъхнете нов живот на старите дървени лъжици.
С течение на времето дървените шпатули и лъжици губят своя външен вид и придобиват неприятна миризма. Те изглеждат така, сякаш единственото нещо, което може да направите, е да ги изхвърлите. Все пак, ако не искате да се разделите с вашия любим кухненски помощник, има решение. Сварете дървените лъжици в обикновена вода и ги оставете да изсъхнат на слънце. По този начин може да премахнете неприятната миризма и да им дадете нов живот.
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.myrecipes.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БАМБУКОВА КУХНЕНСКА ВЕЗНА JOCCA
НЕЗАЛЕПВАЩА ПОДЛОЖКА ЗА БАРБЕКЮ И ФУРНА HANDY ROAST
ЛАЙКА КУТИЯ ЗА ВАКУУМИРАНЕ модел VT3304
ЦЕКОТЕК ЧОПЪР TITAN GLASS 1000 03043
БОИРЕР ЕЛЕКТРОННА КУХНЕНСКА ВЕЗНА модел KS 19 BLACK
ТИГАН 24 см BERLINGER HAUS BH6116
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Наредба № 26 от 18 ноември 2008 г. за устройството и дейността на детските ясли и детските кухни и здравните изисквания към тях
- Как да махнем загорялото от тигана без препарати и търкане?
- Как да отстраним миризмата на загоряло?
- Открийте 7 неочаквани ползи на алуминиевото фолио
- Кухненски мерки
- Прилагайте по 10 практични начина кислородната вода в кухнята, банята и другите стаи
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Отпушете кухненската мивка чрез 3 начина с помощта на сол, сода и оцет
- Със сода и кислородна вода ще направите чудеса в чистенето
Коментари към Научете 10 безценни кухненски трика