Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести Научете 9 причини, поради които трябва да вдигате ръцете си по-често

Научете 9 причини, поради които трябва да вдигате ръцете си по-често

Научете 9 причини, поради които трябва да вдигате ръцете си по-често  - изображение

Има различни тренировъчни планове и програми. Някои обещават бързо отслабване, без полагане на каквито и да е усилия, докато други изглеждат като военна подготовка. Но какво трябва да правим, ако искаме да се чувстваме по-добре след тежък ден? Например да вдигнем ръце. Представяме ви 9 причини, които разкриват защо това лесно упражнение подобрява нашето здраве.

1. Отваряне на раменете

Това е за тези от нас, които прекарват много време пред компютъра. Заемането на неправилна стойка по време на седене води до "неизправност" в работата на мускулите и следователно - ограничено движение и скованост.

За да предотвратите това, трябва да изправите раменете и да разтегнете мускулите. Свийте дланите в юмруци. Повдигнете и допрете ръце над главата. Вдишайте дълбоко. Бавно свалете ръцете и издишайте. Повторете упражнението още веднъж. По този начин може да освободите напрежението в областта на врата и раменете.

2. Подобряване на стойката и отваряне на гръдния кош

Повечето здравни проблеми идват от вредните навици и познайте какво? Прегърбването е един от тях. Ние мислим, че това е най-удобният начин за седене, но се оказва, че не е толкова безопасен. Следното упражнение може да помогне за подобряване на стойката.

Повдигнете ръце. Разположете ги перпендикулярно от земята. Повторете упражнението на всеки 20 минути и се опитвайте да не променяте позицията на гръбначния стълб при сваляне на ръцете. Ще се почувствате по-здрави за нула време.

3. Разтягане на слаби ръце и рамене

Една от първите пози, които може да научите в класа по йога, е Урдхва Хастасана (в превод - "поза с вдигнати ръце"). Тя се прави изключително лесно и помага за постигане на здрави ръце и рамене.

Опитайте се да отделите време за тази поза. Изправете се. Заемете разкрач равен на ширината на раменете. Повдигнете ръце нагоре. Задръжте позицията за известно време. Започнете да накланяте тялото леко напред и назад. Свалете и отпуснете ръцете, след като усетите напрежение в областта на раменете. Преминете към следващата поза - тя може да бъде "Воин" или " Уткатасана".

4. Предотвратяване на болките в долната част на гърба

Основната причина за появата на болки в долната част на гърба се свързва с промени в гръбначния стълб. Възрастта и заседналият начин на живот правят прешлените по-крехки и по-малко подвижни от обикновено. Междупрешленните дискове (смята се, че служат като възглавнички между прешлените) се изсушават.

В резултат на това, нервите, които са разположени в гръбначния стълб (има 31 двойки) и са отговорни за движението и изпращането на сигнали от тялото към мозъка, могат да попаднат между прешлените. Повдигането на ръцете и разтягането нагоре помага за предотвратяване на болките в долната част на гърба.

5. Подобряване на баланса

Балансът е нужен за ходенето, навеждането без падане, седенето на стола и други. Лошото равновесие може да се дължи на слаби мускули или увреждане на вътрешното ухо, нервите, сърцето или кръвоносните съдове. Има много органи, затова, ако постоянно се чувствате замаяни, посетете лекар.

Но ако сте по-тромави от вашите приятели и това ви притеснява - просто вдигнете ръце. Правете упражнението всеки ден и скоро може да забележите положителните резултати.

6. Предотвратяване на проблемите, свързани с навеждане при писане на съобщение

Навеждането при писане на съобщение от мобилния телефон е често срещан проблем сред модерното население. Вратът служи за опора на главата. Той поема голяма тежест, затова неговото навеждане може да доведе до по-бърза умора на шийните прешлени.

Дайте почивка на очите и врата. Повдигнете ръцете и завъртете глава наляво и надясно. И не забравяйте, да се отделите от телефона за известно време.

7. Избягване на слабост в краката и гръбначния стълб

Слабостта в краката или гръбначния стълб може да се дължи на лошо кръвообращение. Един от начините да го подобрите е като вдигнете ръце над главата.

Трябва да обърнете внимание на рамената. Опитайте се да ги изправите, дори да не са достатъчно гъвкави. По този начин може да раздвижите гръбначния стълб и меките тъкани и да подобрите кръвообращението.

8. Третиране на стомаха

Тренировките след хранене не са добра идея, но изпълнението на някои леки упражнения, като повдигането на ръцете, може да помогне за намаляване на времето за преминаване на храна през дебелото черво. Освен това, действа като ефективно средство против ферментация, гниене и дисбаланс на чревната флора.

9. Сбогуване с умората

Ако имате чувство, че трудно правите някои ежедневни неща, с които сте се справяли преди, вероятно страдате от умора. Тя може да бъде умствена, физическа или комбинация от двете. В такъв случай е важно да обърнете внимание на храната, навиците и начина на живот. Опитайте се да започнете деня с упражнения. По този начин може да снабдите тялото с енергия и да подобрите съня.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: mysolia.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАлт. медицинаСпортЛюбопитноЗдравни съветиСпорт и туризъмЛайфстайлСнимкиНовиниПсихологияИнтервютаЗаведенияЛеченияАнкетиВидеоТестовеСпециалисти