Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Не допускайте тези 5 грешки, докато си взимате душ

Не допускайте тези 5 грешки, докато си взимате душ

Не допускайте тези 5 грешки, докато си взимате душ - изображение

Малко хора биха си помислили, че извършването на конкретна дейност, като взимане на душ, може да съдържа правила за поддържане на здрава кожа. Представяме ви 5 типични грешки, които допускаме ежедневно, докато се къпем.

1. Прекалено топла вода.


Топлата вода изсушава кожата. Тя отмива прекалено много мазнини от нея, оставяйки я незащитена и помага за увеличаване на кръвообращението. Това, от своя страна, често води до зачервяване, възпаление и обриви.

2. Прекалено дълго време под душа.


Подобно на топлата вода, продължителното къпане изсушава кожата. Това води до появата на обриви и сърбеж. Оптималната продължителност на душа е около 10 минути.

3. Прекомерна употреба на пенести гелове и миещи средства.


Колкото повече сапунисвате тялото си, толкова повече активни вещества разпространявате по него. Това означава, че вие може да изчерпите вашия естествен защитен слой мазнина, което да доведе до сухота и грапавост на кожата. Освен това, ако антибактериалния препарат не е предписан конкретно за вас, няма нужда да го използвате ежедневно.

4. Използване на стара и влажна гъба.


Влажните гъби са чудесно място за развитие на бактерии и плесен, затова е най-добре да ги сменяте веднъж на всеки 4 седмици. Опитайте се да ги замените с хавлиени ръкавици или кърпи. Също така е важно да оставите гъбите да изсъхнат добре след употреба.

5. Прекалено ентусиазирано сушене.


Подсушете тялото си с мека кърпа, оставяйки го леко влажно. След това нанесете любимия си крем и кожата ви ще стане мека и гладка.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.homeairecare.ca

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайл