Не изхвърляйте най-полезната част от авокадото

Авокадото е изключително полезен плод, който с право си е заслужил предна позиция в списъка на най-здравословните храни. Изследвания са доказали, че тъмнозелената част от плътта под кожата на плода е с най-концентрирано съдържание на антиоксиданти, витамини (Е и B12) и фибри. Освен това, тази част от авокадото, която е в непосредствена близост до кората му е отличен източник на фитостероли (уникални здравословни мазнини, които помагат за намаляване на възпалението в тялото ни).
Ето защо е хубаво да изстържете вътрешната страна на авокадовата кора колкото можете по-плътно. За целта разполовете плода на две, след това нарежете половинките на 4 парчета и просто отлепете кората.
Източник: seattleorganicrestaurants.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МАМИ КЕЪР НАТУРАЛЕН ЕЖЕДНЕВЕН БЕБЕШКИ ЛОСИОН ЗА ТЯЛО 120 мл
ХРИСТИНА КРЕМ ЗА ТЯЛО С РОЗА 200 мл
БИФАС ФЕМИЛИ ФРЕШ ШАМПОАН С ЕКСТРАКТ ОТ АВОКАДО ЗА СУХА КОСА 750 мл
БИОВЕН БАРСЕЛОНА ХИАЛУРОНОВ ХИДРО КРЕМ С АВОКАДО ЗА ИНТЕНЗИВНА ХИДРАТАЦИЯ 200 мл
НовГЕВОЛ FUSSKRAFT ПОДДЪРЖАЩ БАЛСАМ ЖИЗНЕНОСТ 125 мл
МУСТЕЛА BUBBLE BATH ПЯНА ЗА ВАНА ЗА БЕБЕТА И ДЕЦА 200 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Отглеждане на авокадо
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Как да си засадите авокадо от костилка
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Пълнени яйца с авокадо
- Тридневна диета с авокадо
- Пълнозърнест сандвич с авокадо и яйце
- Смути от авокадо с круши и магданоз
- Енергийна салата с киноа и чиа
- Шоколадов пудинг с авокадо и чиа
Коментари към Не изхвърляйте най-полезната част от авокадото