Не изхвърляйте най-полезната част от авокадото
Авокадото е изключително полезен плод, който с право си е заслужил предна позиция в списъка на най-здравословните храни. Изследвания са доказали, че тъмнозелената част от плътта под кожата на плода е с най-концентрирано съдържание на антиоксиданти, витамини (Е и B12) и фибри. Освен това, тази част от авокадото, която е в непосредствена близост до кората му е отличен източник на фитостероли (уникални здравословни мазнини, които помагат за намаляване на възпалението в тялото ни).
Ето защо е хубаво да изстържете вътрешната страна на авокадовата кора колкото можете по-плътно. За целта разполовете плода на две, след това нарежете половинките на 4 парчета и просто отлепете кората.
Източник: seattleorganicrestaurants.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СЕБА МЕД НОЩЕН КРЕМ ЗА СУХА КОЖА 50 мл
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 5 / 56 МАХАГОН
МУСТЕЛА ХИДРА СТИК С КОЛД КРЕМ 9.2 г
ФАРМОНА РАДИКАЛ ЛАМИНИРАЩА ТЕРАПИЯ ЗА БЛЯСЪК ПРИ УВРЕДЕНА И ЦЪФТЯЩА КОСА
ХРИСТИНА АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ С КОФЕИН И АНАНАС 200 мл
НЕИСС МАСЛО ЗА КОСА И ТЯЛО ИНТЕНЗИВНА ГРИЖА 125 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Отглеждане на авокадо
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да си засадите авокадо от костилка
- Бърз и лесен салатен дресинг с авокадо
- Авокадо
- Авокадово масло или зехтин – кое е по-полезно за здравето
- Лимонов чийзкейк с авокадо
- Салата от сьомга, грейпфрут и авокадо с медено-лимонов дресинг
- Пълнозърнест сандвич с авокадо и яйце
Коментари към Не изхвърляйте най-полезната част от авокадото