Не изхвърляйте най-полезната част от авокадото

Авокадото е изключително полезен плод, който с право си е заслужил предна позиция в списъка на най-здравословните храни. Изследвания са доказали, че тъмнозелената част от плътта под кожата на плода е с най-концентрирано съдържание на антиоксиданти, витамини (Е и B12) и фибри. Освен това, тази част от авокадото, която е в непосредствена близост до кората му е отличен източник на фитостероли (уникални здравословни мазнини, които помагат за намаляване на възпалението в тялото ни).
Ето защо е хубаво да изстържете вътрешната страна на авокадовата кора колкото можете по-плътно. За целта разполовете плода на две, след това нарежете половинките на 4 парчета и просто отлепете кората.
Източник: seattleorganicrestaurants.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИСТРОНГ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ALL-IN-ONE 125 мл
ЕВТЕРПА КРЕМ ПРОТИВ БРЪЧКИ С БЪРЗ ЕФЕКТ 80 мл
ГЕВОЛ SPECIAL БАЛСАМ ЗА СУХА КОЖА 125 мл
АГИВА РОУЗЕС ПАРФЮМЕН ДЕЗОДОРАНТ FANTASY 150 мл
НовСЕБА МЕД КРЕМ ЗА ОЧИ Q 10 15 мл
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 4 / 56 МАХАГОН ВИОЛЕТ
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Авокадо
- Пилешко филе със сос от авокадо
- Кокосово смути с авокадо, кондензирано мляко и ванилия
- Отглеждане на авокадо
- Как да си засадите авокадо от костилка
- Пълнено авокадо с пиле и лайм
- 16 вида масло за готвене и техните предимства и недостатъци - част 3
- Смути от авокадо с круши и магданоз
Коментари към Не изхвърляйте най-полезната част от авокадото