Не изхвърляйте най-полезната част от авокадото

Авокадото е изключително полезен плод, който с право си е заслужил предна позиция в списъка на най-здравословните храни. Изследвания са доказали, че тъмнозелената част от плътта под кожата на плода е с най-концентрирано съдържание на антиоксиданти, витамини (Е и B12) и фибри. Освен това, тази част от авокадото, която е в непосредствена близост до кората му е отличен източник на фитостероли (уникални здравословни мазнини, които помагат за намаляване на възпалението в тялото ни).
Ето защо е хубаво да изстържете вътрешната страна на авокадовата кора колкото можете по-плътно. За целта разполовете плода на две, след това нарежете половинките на 4 парчета и просто отлепете кората.
Източник: seattleorganicrestaurants.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХРИСТИНА КРЕМ ЗА РЪЦЕ И КРАКА МАГНЕЗИЙ 250 мл
ЖАН Д'АРСЕЛ БОГАТ УСПОКОЯВАЩ КРЕМ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА 50 мл
БИОВЕН БАРСЕЛОНА ОВЛАЖНЯВАЩ ОКОЛООЧЕН КРЕМ С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 30 мл
ГЕВОЛ FUSSKRAFT БУТЕР КРЕМ С МАСЛО ОТ МОРИНГА 100 мл
МУСТЕЛА BUBBLE BATH ПЯНА ЗА ВАНА ЗА БЕБЕТА И ДЕЦА 200 мл
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 9 / 2 ПЯСЪЧНО РУС
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Отглеждане на авокадо
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да си засадите авокадо от костилка
- Авокадо
- Десет храни и напитки, които забавят стареенето
- Открийте 3 здравословни ползи на семката от авокадо
- Пълнени яйца с авокадо
- Енергийна салата с киноа и чиа
- Преборете умората със смути от тиквичка, спанак, авокадо и целина
Коментари към Не изхвърляйте най-полезната част от авокадото