Не изхвърляйте най-полезната част от авокадото
Авокадото е изключително полезен плод, който с право си е заслужил предна позиция в списъка на най-здравословните храни. Изследвания са доказали, че тъмнозелената част от плътта под кожата на плода е с най-концентрирано съдържание на антиоксиданти, витамини (Е и B12) и фибри. Освен това, тази част от авокадото, която е в непосредствена близост до кората му е отличен източник на фитостероли (уникални здравословни мазнини, които помагат за намаляване на възпалението в тялото ни).
Ето защо е хубаво да изстържете вътрешната страна на авокадовата кора колкото можете по-плътно. За целта разполовете плода на две, след това нарежете половинките на 4 парчета и просто отлепете кората.
Източник: seattleorganicrestaurants.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 4 / 47 КЕСТЕН
ВИЗАЖ ЕЛИКСИР ЗА ЕЖЕДНЕВНА ГРИЖА ЗА КОСАТА С ПЕТ НАТУРАЛНИ МАСЛА 50 мл
ЖАН Д'АРСЕЛ МУЛТИБАЛАНС СЕТ МУЛТИ - ЛИФТИНГ АНТИ - ЕЙДЖ ТЕРАПИЯ
МУСТЕЛА STELATOPIA ДУШ ОЛИО ЗА АТОПИЧНА КОЖА 500 мл
ПРАНАРОМ МАСЛО ОТ АВОКАДО 50 мл
МАМИ КЕЪР НАТУРАЛЕН ЕЖЕДНЕВЕН БЕБЕШКИ ЛОСИОН ЗА ТЯЛО 120 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Отглеждане на авокадо
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Ядката на авокадото е най-полезната част от плода
- Авокадо
- Как да си засадите авокадо от костилка
- Тридневна диета с авокадо
- Салата от кускус с ягоди и авокадо
- 16 вида масло за готвене и техните предимства и недостатъци - част 3
- Рецептите на Джейми Оливър: Пърленки с авокадо и сирене фета
Коментари към Не изхвърляйте най-полезната част от авокадото