Начало Съвети Здрав дух Общуване 7 признака, които разрушават вашата връзка

7 признака, които разрушават вашата връзка

7 признака, които разрушават вашата връзка - изображение

Когато нещо в нашите взаимоотношения се обърка, ние сме склонни да обвиняваме нашия партньор. Но са необходими двама души, за да ги изградят и е невъзможно само единият от тях да носи вина за всичко. Обърнете внимание на тези 7 признака, които разкриват, че има нещо нередно във вашите взаимоотношения.

1. Пристрастени сте към джаджите.

Ако прекарвате по-голяма част от свободното си време със смартфон в ръка, това може да бъде признак на пристрастяване. То оказва вредно влияние върху вашите взаимоотношения. Опитайте се да правите нещо друго, като например да четете книга или да съставяте планове. Използвайте специални приложения за контролиране на времето в интернет.

2. Не може да определите своите приоритети.

 

Ако имате препълнен график, който не включва личен живот, просто го отбележете като нещо важно във вашия списък с приоритети. Може да използвате специални приложения за планиране. Друг лесен начин да направите това е като използвате следния метод, наречен 2/2/2. Той може да ви помогне да спасите романтиката: отидете на среща с любимия човек на всеки 2 седмици, ходете някъде за уикенда веднъж на всеки 2 месеца и се насладете на почивка заедно на всеки 2 години.

3. Не оказвате подкрепа.

 

Едно "благодаря" изглежда толкова необичайно, че много хора забравят да го изричат. Ако вашият партньор ви направи мил жест, не приемайте това за даденост. Всеки има нужда от добра дума, затова благодарете на вашия партньор и го правете редовно.

4. Говорите формално.

 

Влюбените хора говорят открито и искрено помежду си. Споделете вашите емоции и подробностите от деня и изслушвайте партньора си. Задавайте нетривиални въпроси. Вместо "Как мина деня ти?", използвайте "Коя беше най-интересната част от деня ти?" или "Какво те накара да се усмихнеш днес?" Ако нещо във вашия партньор ви притеснява, просто му го споделете, говорейки от ваше име. Не "Не смей да казваш това!", а "Твоите думи ме разстройват."

5. Ядосвате се за дребни неща.

 

Не се опитвайте да променяте любимия човек. Неговите отличителни особености са това, заради което го обичате. По-добре го накарайте да види резултата от своите действия сам. Ако съпругът ви разпилява чорапите си навсякъде, му кажете, че ще стигнат до прането само от определено място. След като ги събере, думите няма да бъдат необходими.

6. Не може да разговаряте.

 

Концентрирайте се върху решаването на проблеми заедно. Опитайте се да говорите за нещата, които ви вълнуват, преди да достигнете повратна точка. Докато провеждате важен разговор, докоснете партньора си, за да го накарате да се почувства комфортно. И помнете правилото: един проблем е равен на един разговор. По време на спор, излезте от стаята, дори само за половин минута. След като се успокоите, разговорът ще стане по-продуктивен.

7. Нямате доверие.

 

Ако искате да имате близки и топли взаимоотношения, се научете да вярвате на вашия любим човек. Не изисквайте отчет затова къде е ходил без вас и не преглеждайте неговия телефон и имейл. Неоснователните подозрения могат да накарат вашия партньор да се чувства принуден да направи това, за които го подозирате. Концентрирайте се само върху положителните неща.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.scarymommy.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноИнтервютаНаправления в медицинатаИсторияНовини