Начало Съвети Здрав дух Емоции Не спорете, докато сте ядосани

Не спорете, докато сте ядосани

Не спорете, докато сте ядосани - изображение

Никога не трябва да започвате спор, докато сте ядосани. Вероятно всеки знае, че това е вярно. Понякога губим контрол над емоциите по време на разгорещена дискусия и не можем да представим аргументите правилно, докато не е станало прекалено късно. Представяме ви 3 конкретни причини, поради които не бива да спорите, докато сте ядосани.

1. Мислите си, че всеки е против вас.
Когато се чувства ядосан, човек губи контрол не само над емоциите, но и над своите вътрешни убеждения като резултат от функционирането на мозъка. Психолозите твърдят, че когато сме в лошо настроение, ние смятаме всяка дума или жест на нашия опонент за обида. Единственото, което може да направим, е да му крещим без причина. И всичко това може да доведе само до разрушаване на връзката.

2. Вие несъзнателно ядосвате събеседника си.
По време на многобройни изследвания учените доказват, че ако вие сте ядосани, другите хора също започват да се чувстват по този начин. Това само увеличава вероятността да изпаднете в несъстояние за разрешаване на конфликта, докато изпитвате тези емоции.

3. Вие не може да слушате вашия опонент.
Гневът притъпява способността за рационално мислене. Ето защо по време на спор вие смятате другия човек за по-лош, отколкото бихте го направили, докато сте спокойни. В тази ситуация няма да може да бъдете безпристрастни към него и да забележите неговите най-добри качества. Но ако по време на спор виждате опонента си като умен и харизматичен човек, вие няма да мислите, че проблемът е толкова сериозен и ще може да го решите по-бързо и ефективно.

Източник: www.brightside.me

Снимка: www.eskipaper.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЗдравни съветиЛайфстайлНовиниЛюбопитноВидео