Не съчетавайте консумацията на грозде с месо, мляко или бира
Прясното грозде съдържа голямо количество глюкоза, фруктоза, минерални вещества, органични киселини, витамини P, C, B и др. Стафидите пък съдържат много калий, което ги прави полезни за бъбреците и високото кръвно налягане. Пресният сок от грозде спомага за изхвърлянето на пикочната киселина и възпрепятства образуването на пясък в бъбреците и ставите. Затова се препоръчва при подагра, пясък в жлъчния мехур, мигрена, артрит. Когато хапвате грозде, избягвайте приемането на месо, мляко, бира, яйца и други животински продукти, защото при съвместна консумация се усилват процесите на ферментация. Така се намаля полезният ефект от плода, даже напротив - предизвикват се газове и подуване на стомаха.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЗОЯ БИО ГХИ - ПРЕЧИСТЕНО МАСЛО 160 гр.
ЗОЯ БИО ГХИ - ПРЕЧИСТЕНО МАСЛО 450 гр.
ТРИМАРТ АГАР АГАР 200 г
ОЛ НУТРИШЪН СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ЧЕСЪН 250 мл
ЛАКТАНА БИО 3 OT 10 месец 600 г
АПТАМИЛ 1 AR 400 г NUTRICIA
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Активен въглен за отслабване: прием, ползи и противопоказания
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 7-дневна пречистваща диета и трайно отслабване с до 10 килограма
- Хранене според кръвната група - кръвна група 0
- Как и колко да варим различните видове месо
- Калкулатор индекс на телесната маса
- Първи смъртен случай във Великобритания, който се свързва с лекарство за отслабване
- Лечение при панкреатит
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
Коментари към Не съчетавайте консумацията на грозде с месо, мляко или бира