Не съчетавайте консумацията на грозде с месо, мляко или бира

Прясното грозде съдържа голямо количество глюкоза, фруктоза, минерални вещества, органични киселини, витамини P, C, B и др. Стафидите пък съдържат много калий, което ги прави полезни за бъбреците и високото кръвно налягане. Пресният сок от грозде спомага за изхвърлянето на пикочната киселина и възпрепятства образуването на пясък в бъбреците и ставите. Затова се препоръчва при подагра, пясък в жлъчния мехур, мигрена, артрит. Когато хапвате грозде, избягвайте приемането на месо, мляко, бира, яйца и други животински продукти, защото при съвместна консумация се усилват процесите на ферментация. Така се намаля полезният ефект от плода, даже напротив - предизвикват се газове и подуване на стомаха.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ТРИМАРТ АГАР АГАР 200 г
ЛЕЧИТЕЛЯТ МЕДИУМ - НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ХРАНИ - АНТЪНИ УИЛЯМ - ХЕРМЕС
НАН 1 ОПТИПРО 800 г НЕСТЛЕ
ЛАКТАНА БИО 3 OT 10 месец 600 г
АПТАМИЛ 1 AR 400 г NUTRICIA
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Диета с диня – варианти, ползи и вреди
- 7-дневна пречистваща диета и трайно отслабване с до 10 килограма
- Медици: Ограничавайте яденето на колбаси от какъвто и да е вид!
- Сорго, Метла, Мътлар, Татар, Метлина, Цирък
- Хранене според кръвната група - кръвна група А
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ускоряване на метаболизма по естествен път
- Свалете 5 килограма само за 3 дни
- Лечение при панкреатит
Коментари към Не съчетавайте консумацията на грозде с месо, мляко или бира