Не съчетавайте консумацията на грозде с месо, мляко или бира

Прясното грозде съдържа голямо количество глюкоза, фруктоза, минерални вещества, органични киселини, витамини P, C, B и др. Стафидите пък съдържат много калий, което ги прави полезни за бъбреците и високото кръвно налягане. Пресният сок от грозде спомага за изхвърлянето на пикочната киселина и възпрепятства образуването на пясък в бъбреците и ставите. Затова се препоръчва при подагра, пясък в жлъчния мехур, мигрена, артрит. Когато хапвате грозде, избягвайте приемането на месо, мляко, бира, яйца и други животински продукти, защото при съвместна консумация се усилват процесите на ферментация. Така се намаля полезният ефект от плода, даже напротив - предизвикват се газове и подуване на стомаха.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ТРИМАРТ АГАР АГАР 200 г
ЛЕЧИТЕЛЯТ МЕДИУМ - НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ХРАНИ - АНТЪНИ УИЛЯМ - ХЕРМЕС
НАН 1 ОПТИПРО 800 г НЕСТЛЕ
ЛАКТАНА БИО 3 OT 10 месец 600 г
АПТАМИЛ 1 AR 400 г NUTRICIA
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Детоксикация и отслабване с диня (варианти и диетично меню)
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Калкулатор индекс на телесната маса
- Хранене според кръвната група - кръвна група 0
- Японски метод за дълго дишане за бързо стопяване на мазнините в корема
- 7-дневна пречистваща диета и трайно отслабване с до 10 килограма
- Как се свалят 5 килограма за 1 седмица – стъпка по стъпка
- Как и колко да варим различните видове месо
- Лечение на анална фисура
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
Коментари към Не съчетавайте консумацията на грозде с месо, мляко или бира