Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Облекчете болката във врата за 90 секунди с този трик

Облекчете болката във врата за 90 секунди с този трик

Облекчете болката във врата за 90 секунди с този трик - изображение

Болките във врата, причинени от неправилно разположение на тялото по време на сън или прегърбване в продължение на много часове пред компютъра, могат да бъдат доста неприятни. Друга често срещана причина за появата на това състояние е стресът. Не е трудно да разберете защо, когато се вгледате в анатомията на шията. Тя се състои от няколко кости, сухожилия и мускули, които поддържат главата и насърчават нейното движение. Изследвания показват, че упражненията за укрепване на врата могат да бъдат много важни, когато става въпрос за предотвратяване на болката в областта на шията. Тя лесно може да бъде коригирана и освободена с тази проста техника.

Стъпки за облекчаване на болката във врата:

  • Стъпка 1: Крос файбър масаж

Определете от коя страна идва болката. Това може да стане чрез завъртане на главата в двете посоки. Например, ако болката идва от ляво, вие ще изпитате дискомфорт, когато се обърнете на тази страна. След като идентифицирате съответното място, е необходимо да притиснете засегнатия участък с помощта на пръстите от ръката на противоположната част от тялото. Продължете масажа по посока на вратния мускул и повторете.

  • Стъпка 2: Разтягане на вратни мускули

Завъртете глава по посока на пронизващата болка. Поставете ръката от противоположната страна на тялото върху главата. Притиснете надолу, докато почувствате леко разтягане. Задръжте позицията за 15-20 секунди, след което притиснете по-силно. Повторете, докато завършите диапазона на движение.

  • Стъпка 3: Масаж с кокалчетата на пръстите

Свийте ръката в юмрук и я притиснете към засегнатото място. Задръжте позицията в продължение на няколко секунди, след което отпуснете.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСпортЛюбопитноЛеченияАлтернативна медицинаИсторияЛайфстайлНовиниСнимкиБотаникаСпециалисти