Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Облекчете болката във врата с акупресура в 4 точки

Облекчете болката във врата с акупресура в 4 точки

Облекчете болката във врата с акупресура в 4 точки - изображение

Напрежението в областта на врата и горната част на гърба е един от проблемите на съвременния начин на живот. Схващането и болката могат да са последица от ежедневна работа на компютър, неправилна стойка, въздушно течение или проблеми с прешлените и ставите.

Акупресурата и рефлексологията произлизат от традиционната източна медицина и от векове се използват за третиране на болезнени симптоми. Според тези лечебни практики стимулацията на определени точки влияе на състоянието на органи и зони по цялото тялото. Нервните връзки обединяват различните части на организма и дори отдалечени точки могат да повлияят благоприятно засегнатата област.

Ето кои са най-подходящите акупресурни точки за облекчаване на болка и напрежение във врата:

1. Ин Ян (GB21)
Тази точка е разположена в раменния мускул, близо до основата на врата. В акупресурата двете Ин Ян точки се използват при главоболие и възпаления или напрежение на мускулите на врата.

Ин Ян

  • Не масажирайте тази точка по време на бременност.

2. Фенг Чи (GB20)
Точката се намира в задната част на главата, на нивото на меката част на ушите. Двете точки са в основата на издадената част на черепа и може да се използват за облекчаване на дискомфорта, предизвикан от неудобна стойка, както и при главоболие.
Фенг Чи3. Хе Гу (L14)
Хе Гу е важна точка в рефлексологията, която се използва за облекчаване на болката в различни райони от тялото. Тя се масажира за стимулиране на кръвната циркулация и освобождаване на напрежението.

Хе Гу

  • Избягвайте да използвате тази точка при бременност.

4. Небесният стълб
Тези точки се намират в основата на врата, около 2 пръста над нивото на раменете. Масажът в областта облекчава възпалените лимфни възли и натрупаното напрежение.

Небесен стълб

Редактор: Гергана Стоева
Изтчоници: healthline.com / modernreflexology.com
Снимки: healthline.com / modernreflexology.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСпортАлт. медицинаЛюбопитноЛеченияХранене при...ЛайфстайлПсихологияСнимкиИсторияБотаникаНовиниВидеоФизиологияКлинични пътекиСпециалисти