Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести Отстранете излишните течности от организма с чай от цветове на вишна

Отстранете излишните течности от организма с чай от цветове на вишна

Отстранете излишните течности от организма с чай от цветове на вишна - изображение

Вишновият цвят е популярен символ в японската култура. Вишновите дръвчета цъфтят през пролетта (март-април). Техните листа и цветове са годни за консумация и често биват използвани като подправка за овкусяване на различни ястия от ориенталската кухня. На медицинско ниво вишновите цветове са били използвани в продължение на хиляди години, но едва преди няколко десетилетия се разпространяват и към други части от Изтока. Вишновите цветове съдържат значително количество антиоксиданти, които защитават клетките от окислителното увреждане на свободните радикали в околната среда. Също така служат като естествено средство за поддържане на здравето и красотата. Ето как може да си приготвите чай от вишнови цветове за отстраняване на излишните течности от организма.

Необходими продукти:

  • 7 супени лъжици сушени цветове от вишна
  • 1 литър вода

Начин на приготвяне:
Изсипете водата в отделен съд. Оставете я на огъня, докато заври, след което я премахнете от там. Към нея добавете сушените цветове от вишна и поставете капак на съда. Оставете напитката да престои за 15 минути, след което я прецедете с помощта на тензух или цедка. Изсипете я в отделен съд и преминете към нейната консумация.

Начин на приложение:
Разпределете напитката в 3 еквивалентни дози. Консумирайте всяка от тях 3 пъти дневно след хранене. Повтаряйте процедурата всеки ден в рамките на 2 последователни седмици.

Забележка: Избягвайте консумацията на чай от вишнов цвят, ако страдате от хипертония, бъбречни или храносмилателни проблеми.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиИсторияАлтернативна медицинаЛюбопитноБотаникаЛеченияСпорт