Подобрете паметта и концентрацията с няколко вида храни

Трябва да подбирате храната, която консумирате. Избягвайте захар и тежки въглехидрати, тъй като те допринасят за "мозъчното замъгляване". Доказано е, че диетата, богата на свежи зеленчуци и здравословни мазнини, помага на мозъка да произвежда нови клетки, както и да намали риска от деменция, болест на Алцхаймер и други неврологични заболявания.
Кърито, целината, броколите и карфиолът имат противовъзпалително действие върху мозъка. В допълнение, проучванията установяват, че всяка от тези "мозъчни храни" намаляват загубата на памет, свързана с възрастта, при мишки.
Кокосовото масло и Омега-3 мастните киселини с животински приизход също са диетични, ако искате да стимулирате здравето на мозъка и да намалите риска от заболяване. Маслата от крил и рибените масла са добър източник на Омега-3 мастни киселини, а 1-2 супени лъжици кокосово масло на ден могат да ви предпазят от дегенеративни заболявания.
Източник: www.shared.com
Снимка: www.mindbodygreen.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НЕЙЧЪРС ПЛЮС ПАНТОТЕНОВА КИСЕЛИНА таблетки 1000 мг * 60
БИОХЕРБА ХОЛИН капсули 350 мг * 100
НАТУРА ТЕРАПИ БРЕЙН АКТИВ капсули * 30
СУОНСЪН КОРЕЙСКИ ЖЕН ШЕН капсули 500 мг * 100
ПРОМООСТРОВИТ БАКОПА МОНИЕРИ ЕКСТРАКТ прах 50 г
КРИЛ МАГ - ОМЕГА 3 + МАГНЕЗИЙ капсули * 30
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Нетрадиционно
- Избор на добавки за засилване на паметта и концентрацията
- Хранителни продукти, които подобряват паметта
- Асоциативни корови зони
- Индийски коноп, Коноп, Хашиш, Марихуана
- Бадем
- Чай
- Ефект на Зейгарник – какво представлява и как влияе на паметта
- 12 тайни за лесно запаметяване на всичко
- Кафеено дърво, Зелено кафе
- Подходящи игри и физически занимания за деца с дефицит на внимание и хиперактивност
Коментари към Подобрете паметта и концентрацията с няколко вида храни