Подобрете паметта и концентрацията с няколко вида храни
Трябва да подбирате храната, която консумирате. Избягвайте захар и тежки въглехидрати, тъй като те допринасят за "мозъчното замъгляване". Доказано е, че диетата, богата на свежи зеленчуци и здравословни мазнини, помага на мозъка да произвежда нови клетки, както и да намали риска от деменция, болест на Алцхаймер и други неврологични заболявания.
Кърито, целината, броколите и карфиолът имат противовъзпалително действие върху мозъка. В допълнение, проучванията установяват, че всяка от тези "мозъчни храни" намаляват загубата на памет, свързана с възрастта, при мишки.
Кокосовото масло и Омега-3 мастните киселини с животински приизход също са диетични, ако искате да стимулирате здравето на мозъка и да намалите риска от заболяване. Маслата от крил и рибените масла са добър източник на Омега-3 мастни киселини, а 1-2 супени лъжици кокосово масло на ден могат да ви предпазят от дегенеративни заболявания.
Източник: www.shared.com
Снимка: www.mindbodygreen.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НЕЙЧЪРС ЕЙД РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 90
ПЮР НУТРИШЪН ГИНКО БИЛОБА капсули * 60
ЦИТО ДЕ ОКС таблетки * 30 НАТСТИМ
ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА 3 ТРИПЪЛ СТРЕНТ капсули 900 мг * 80 УЕБЪР НАТУРАЛС
ФИТОБИОС МЕМОМИКС таблетки * 30
Нов ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Нетрадиционно
- Асоциативни корови зони
- Избор на добавки за засилване на паметта и концентрацията
- Подходящи игри и физически занимания за деца с дефицит на внимание и хиперактивност
- Черен кукуряк, Коледна роза
- Индийски коноп, Коноп, Хашиш, Марихуана
- Червено цвекло
- Индийски женшен, Зимна череша, Псевдоженшен, Ашваганда
- Чай
- 12 тайни за лесно запаметяване на всичко
- Лонган
Коментари към Подобрете паметта и концентрацията с няколко вида храни