Включете туршия в менюто си, за да подобрите храносмилането

Доказано е, че сурово ферментиралите продукти като кисели краставички, моркови, зелени домати, зеле, цвекло и други видове туршия подобряват храносмилането и се грижат за здравето на червата. Причината е, че са богати на ензими - протеинови комплекси, катализиращи химическите реакции в организма, които играят важна роля за разграждането на храната в стомашно-чревната система.

В допълнение тези храни подобряват усвояването на полезните вещества от храната, която консумираме. Това е добра новина за хората, които следват здравословна диета. Още едно от многото предимства на ферментиралите храни е, че са по-трайни. Ето защо процеса на ферментация е един от основните методи за направата на зимнина. Тук може да видите как да си приготвите вкусна туршия от зеле и моркови с лук или пък зеленчуково асорти за зимата.
Източник: therealfoodrds.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОЛГАР ВИТАМИН К2 капсули 100 мкг * 50
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД НОЩЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Превенция и лечение на болести
- Натурални средства срещу газове и подут корем
- Кефир - приготвяне у дома, ползи и рецепти
- Алтернативно лечение на забавена чревна перисталтика
- Разграждане на белтъци
- Змийско мляко, Брадавично мляко, Жълтениче, Жълта млечка, Пръшивец, Лишейче
- Воден кефир (Японски кристали) - с какво може да ни е от полза и как да го приготвим у дома
- Обикновена паламида, Полска паламида
- Аки, Ямайски плод
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Регулация на слюноотделянето
Коментари към Включете туршия в менюто си, за да подобрите храносмилането