Включете туршия в менюто си, за да подобрите храносмилането
Доказано е, че сурово ферментиралите продукти като кисели краставички, моркови, зелени домати, зеле, цвекло и други видове туршия подобряват храносмилането и се грижат за здравето на червата. Причината е, че са богати на ензими - протеинови комплекси, катализиращи химическите реакции в организма, които играят важна роля за разграждането на храната в стомашно-чревната система.

В допълнение тези храни подобряват усвояването на полезните вещества от храната, която консумираме. Това е добра новина за хората, които следват здравословна диета. Още едно от многото предимства на ферментиралите храни е, че са по-трайни. Ето защо процеса на ферментация е един от основните методи за направата на зимнина. Тук може да видите как да си приготвите вкусна туршия от зеле и моркови с лук или пък зеленчуково асорти за зимата.
Източник: therealfoodrds.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
САЛИЦИЛОВА КИСЕЛИНА 20 гр. ВЕТА ФАРМА
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!АРОМАНДИСЕ КРЕМООБРАЗНО БЯЛО МИСО 250 г
ПРОМОМАТИСЪН БИО ЖИВА ЛИМОНАДА С ДЖИНДЖИФИЛ И КУРКУМА 500 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Превенция и лечение на болести
- Натурални средства срещу газове и подут корем
- Кефир - приготвяне у дома, ползи и рецепти
- Алтернативно лечение на забавена чревна перисталтика
- Туршиите и техните ползи за здравето на човек
- Кисело зеле (ферментирало зеле) - полезни свойства и противопоказания
- Див кимион, Лагеция, Обикновен див кимион
- Движения на дебелото черво
- Билки и алтернативни средства след отстраняване на жлъчния мехур
- Рецепти за туршия от зеле и моркови
- Лесносмилаеми храни, които не дразнят стомаха
Коментари към Включете туршия в менюто си, за да подобрите храносмилането