Включете туршия в менюто си, за да подобрите храносмилането
Доказано е, че сурово ферментиралите продукти като кисели краставички, моркови, зелени домати, зеле, цвекло и други видове туршия подобряват храносмилането и се грижат за здравето на червата. Причината е, че са богати на ензими - протеинови комплекси, катализиращи химическите реакции в организма, които играят важна роля за разграждането на храната в стомашно-чревната система.
В допълнение тези храни подобряват усвояването на полезните вещества от храната, която консумираме. Това е добра новина за хората, които следват здравословна диета. Още едно от многото предимства на ферментиралите храни е, че са по-трайни. Ето защо процеса на ферментация е един от основните методи за направата на зимнина. Тук може да видите как да си приготвите вкусна туршия от зеле и моркови с лук или пък зеленчуково асорти за зимата.
Източник: therealfoodrds.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
САЛИЦИЛОВА КИСЕЛИНА 20 гр. ВЕТА ФАРМА
СОЛГАР ВИТАМИН К2 капсули 100 мкг * 50
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!РЕГУЛАТПРО МЕТАБОЛИК солуцио 350 мл.
Безплатна доставка за България!БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД НОЩЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Превенция и лечение на болести
- Натурални средства срещу газове и подут корем
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Кефир - приготвяне у дома, ползи и рецепти
- Алтернативно лечение на забавена чревна перисталтика
- Разграждане на белтъци
- Червено френско грозде, Касис
- Орегонско грозде
- Билки и алтернативни средства след отстраняване на жлъчния мехур
- Секреция на стомашен сок
- Змийско мляко, Брадавично мляко, Жълтениче, Жълта млечка, Пръшивец, Лишейче
Коментари към Включете туршия в менюто си, за да подобрите храносмилането