Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Предотвратете оцветяването на карфиола с мляко и сол

Предотвратете оцветяването на карфиола с мляко и сол

Предотвратете оцветяването на карфиола с мляко и сол - изображение
Благодарение на богатото си съдържание на благотворни за организма хранителни вещества, ястията с карфиол са полезни и здравословни. Освен това са и изключително апетитни, защото този зеленчук притежава превъзходен вкус. 
 
Често обаче се случва в процес на готвене карфиолът да придобие сивкав оттенък, който може  да развали апетитния вид на готовото блюдо. За да избегнете това пуснете зеленчука в съд с вряща вода и добавете няколко капки мляко и щипка сол. Това ще помогне да запазите карфиола снежно бял и да впечатлите всички на трапезата си, не само с вкус, но и с външен вид

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаника